Artikel top billede

SKAT holder styr på forretningen med BI-løsning

Hos SKAT er forventningerne høje til en ny business intelligence-løsning, der skal gøre beslutningsprocesserne mere effektive.

SKAT har netop taget et nyt business intelligence-værktøj i brug. Det drejer sig om et såkaldt dashboard, der visuelt præsenterer udviklingen på en række udvalgte nøgletal.

Idéen er, at der skal være hurtigere og lettere adgang til relevante data for primært cheferne. Sådan har det nemlig ikke altid været, forklarer chefkonsulent hos SKAT, Eskild Linde Nielsen.

Opgør med træg arbejdsgang

"Tidligere havde vi ledelsesrapporter, der var spredt ud i både Word og Excel. Det var ikke særligt pædagogisk, for hvis man kun var interesseret i tallene på side 16, så skulle man sidde og bladre rundt," siger han.

Det er den arbejdsgang, der tidligere har været genstand for kritik internt i direktionen, hvor ikke alle har været lige tilfredse med det overblik, som det gav. Det skal der nu laves om på.

Derfor har SKAT købt sig til et nyt Business-intelligence-værktøj udviklet af BI-huset Affecto.

Det nye system lægger nøgletallene ned i grafiske præsentationer, som direktionen hurtigt kan klikke sig ind på. Og det indvarsler en ny tid med mere præcise informationer.

"Nu er frekvensen for, hvor hurtigt medarbejderne får data, langt højere. Der har tidligere været kritik af, at tallene ikke har været så tidstro, fordi der var en måneds forsinkelse på dem," siger han.

Ikke kun for chefer

Dashboardet er i øjeblikket mest tænkt som et værktøj, der skal hjælpe ledelsen med at lette beslutningsprocesserne.

Det har dog også andre perspektiver.

På længere sigt er det nemlig meningen, at alle medarbejdere i SKAT skal kunne bruge systemet. Det skal bidrage til en større forståelse af, hvad den enkelte chef sidder og arbejder med, forklarer Eskild Linde Nielsen.

"Idéen er at synliggøre over for de andre medarbejdere, hvad det er, man går og laver. Hvad er det, man bidrager med. Med en grafisk præsentation er det lettere at få det overblik," siger han.

Brugervenlighed til borgerne

Også SKATs kunder står til at kunne nyde godt af den nye teknologi. Den skal blandt andet gøre det lettere for borgerne at orientere sig i de mange informationer, der er tilgængelige på deres hjemmeside.

"På sigt vil vi også bruge den grafiske fremstilling til at lægge forskellig information ud på nettet. Hvor mange bruger for eksempel Tast-selv-service, eller hvor mange får medhold i klager," forklarer han.

Det bliver dog ikke lige i denne omgang. Implementeringen af det nye system koster nemlig nogle kræfter, og der er ikke ressourcer til at udbrede systemet yderligere for øjeblikket, erkender Eskild Linde Nielsen.

"Når man indfører sådan et nyt værktøj, så tager det tid at få opbygget kompetencer omkring det, men på den lange bane er det klart målet at få det udbredt," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere