Kampen om KMD, der har 3.000 ansatte og en omsætning på den anden side af tre milliarder kroner, er for alvor skudt i gang.
Forleden kunne Computerworld fortælle, at tidligere topchef hos CSC og nuværende storinvestor Asger Jensby er interesseret i at købe KMD.
Han gjorde det dog klart, at det ikke vil ske alene.
I dag skriver Børsen, at Asger Jensby overvejer at gå sammen med en flok investorer fra udlandet.
Tidligere har en anden it-investor, Ib Kunøe, også vist stor interesse for KMD.
Dengang slog han på, at KMD burde sælges til danskere.
"De ansatte vil gerne have en dansk ejer, og jeg tror ikke, at KL vil sælge til en udenlandsk kapitalfond. Heller ikke til IBM eller CSC," sagde Ib Kunøe dengang til crn.dk.
Det blev afvist af formanden for KMDs ejere i KL, Erik Fabrin, som "spin".
De står lige
Professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus vurderer, at de to står lige i kapløbet.
For vinderen bliver den, der vil betale mest.
"Hensyn til medarbejdere og den slags kommer kun til at spille en rolle i medierne, tror jeg. Når der skal handles, så bliver det en rå kapitalmagt, der bestemmer," siger han til Computerworld.dk.
Og sådan bør det være, mener professoren.
"Vi er en del af et globalt samfund - også kommunerne og de traditionelle KMD-kunder. Det vigtigste er, at KMD har en god ledelse og en god organisation, og det vil enhver ejer have interesse i," siger Anders Drejer.
Derfor mener Anders Drejer heller ikke, at Asger Jensby nødvendigvis vil være guld værd for en udenlandsk køber, at få med i investorgruppen.
"Jo, i medierne måske. Men han vil være mere værd i forhold til det med ledelse af KMD efter et køb. Han vil kunne tilføre den organisation en masse gode ting," siger Anders Drejer.