Artikel top billede

Britisk ufohackers appel afvist

En britisk hacker, der brød ind i computere i det amerikanske militær og NASA for at finde UFO-materiale, har tabt appelsag om udlevering til USA.

Gary McKinnon fra London vil formentlig blive den første brite som udleveres til USA grundet hacking.

I går blev hans appelsag afvist i House of Lords, hvilket sandsynligvis betyder han udleveres til USA, hvor han vil blive retsforfulgt.

I værste fald står den 42-årige brite til 60 års fængsel i USA, hvis han kendes skyldig i alle anklager.

Det var i årene 2001 og 2002 at Gary McKinnon brød ind i en række computere hos NASA og det amerikanske militær.

Søgen efter UFO-beviser og gratis energi

Ifølge Gary McKinnon selv ønskede han ikke at gøre skade, men ville finde beviser for at UFO'er eksisterede og at deres besøg til jorden blev hemmeligholdt af amerikanske myndigheder.

Gary McKinnon var blandt andet blevet inspireret af Disclosure Project som 9. maj 2001 holdt en pressekonference som blev sendt live på nettet. Disclosure Project hævder blandt andet, at visse myndigheder via kontakter med aliens har kendskab til energiformer, som vil gøre den oliebaserede økonomi overflødig.

Med et relativt simpelt Perl-script, der søgte efter computere med blanke eller default password skaffede Gary McKinnon sig adgang til en række computere, hvorefter han gik på jagt efter beviser på UFO'er og billige energialternativer til olie.

Appellerer til menneskerettighedsdomstol

Gary McKinnon forsøger at forhindre udleveringen ved at få den europæiske menneskerettighedsdomstol involveret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere