It-branchen synes i dag at være splittet om, hvor godt det egentlig går for de danske it-uddannelser.
Mens PROSA, forbundet af it-professionelle, er glade og tilfredse for en fremgang for it-uddannelserne med 13 procent, er erhvervsorganisationen Dansk Erhverv ked af et fald på seks procent.
Både og
Med et ben i begge lejre finder man Dansk Industri, som på den ene side er glad for at faldet i optagne på it-uddannelserne ikke er så stort som på andre uddannelser, og at der sammenlignet med 2006 stadig er tale om en stigning.
På den anden side er Dansk Industri samtidigt ærgerlige over, at der i forhold til 2007 er tale om et fald på seks procent.
Hos PROSA bruger man den engelsksprogede datamatikeruddannelse som succeshistorie, hvor der siden 2007 har været en fremgang på hele 335 procent.
Samtidig er man glad for at se interessen for de nye bacheloruddannelser i henholdsvis softwareudvikling på It-universitet, og informationsteknologi på Århus Universitet.
"Det er meget glædeligt at de nye bacheloruddannelser er kommet godt fra start og har stigende optagelsestal," udtaler udannelseskonsulent i PROSA Michael Tøttrup i en pressemeddelelse.
Forskellige tal
Årsagen til de forskellige meninger må skulle findes i, at organisationerne bruger forskellige tal. Det kan da også være lidt svært at fastlægge præcis hvilke uddannelser der egentlig er it-uddannelser, hvis man skimmer Den Koordinerede Tilmeldings (KOT) optagelseslister.
Eksempelvis tæller dele af de optagne på diverse basisuddannelser med som it-studerende, da de senere i forløbet vil gå ud af en specialiseret gren, omhandlende it.
Dette er blandt andet tilfældet med civil- og diplomingeniører i dele af landet, som er i gang på elektronik og datateknikerdelen, men som på KOT-listerne blot tælles som ingeniører.