Artikel top billede

Forstyr din kunde og du mister salget

Klumme: Det er en katastrofe at bede sine kunder om brugernavn og password, før de kan komme til at betale for varerne. Det kan snildt komme til at koste halvdelen af omsætningen.

En af de vigtigste ting i betalingsprocessen er at lade være med at forstyrre kunden med noget som helst andet. Kunden har besluttet sig for at købe en vare, og kunden skal nu have uhindret adgang til at gå direkte hen og betale uden nogen form for afbrydelser.

En af de største fejl, jeg ofte ser, er, at man tvinger kunden til at vælge et brugernavn og password, før kunden får lov til at betale for varen. Det er en feature i mange standard e-handelsløsninger, og den, der fik den ide, han skulle virkelig have en olfert af de store.

Ideen er naturligvis, at man vil gøre det let for kunden at handle ofte, da hun så ikke skal indtaste alle oplysninger, hver gang hun kommer på besøg. Men hvorfor ikke spørge om det, når hun har lagt sine penge? Med et slag på tasken vil jeg gætte på, at du mister godt 50 procent af alt salg, når du stiller en så håbløs barriere foran dine kunder.

Bliver vred

Jeg kender det fra mig selv. Jeg går til udgangen med en cd, jeg gerne vil købe. Jeg sidder desperat og taster brugernavn og password ind for at finde ud af, at mit password sørme skulle have været seks tegn, brugernavnet er optaget, eller hvad ved jeg.

Hver gang man går tilbage, slettes de data, man lige har indtastet. Til sidst bliver man så vred, at det så også kan være lige meget. Så fiser man over og køber cd’en et andet sted. Det har jeg gjort mange gange.

Jeg har nu gjort det til en fast politik, at jeg øjeblikkeligt stopper betalingsprocessen og går til en konkurrent, hvis nogen gør det her mod mig. Det er ualmindelig irriterende.

Omsætningen firedobles

Pernille Aalund, en af mine gode veninder, havde websitet Oestrogen hvor hun bl.a. solgte erotiske hjælpemidler. Hun lavede omtalte fejl, som jeg fik hende talt ud af. Så vidt jeg husker, firedoblede hun sin omsætning i løbet af de næste seks måneder, og en af hovedårsagerne var, at hun fjernede det obligatoriske brugernavn og password og gjorde det til et tilvalg, efter at pengene var betalt.

Så pas meget på med, hvad du sætter imellem kundens køb og betaling, og sørg for, at alt er meget, meget nøje gennemtænkt. Lad være med at forstyrre kunden i denne proces, der er ufattelig vigtig.

Tilbyd ekstrakøb

Det vildeste, man kan gøre i den proces, og det har jeg selv haft en del succes med, er at prøve at lave et relevant mersalg. Hvis kunden for eksempel er i gang med at købe en tennisketsjer, så tilbyd seks tennisbolde til en fornuftig pris. Men alt derudover, det skal væk.

Men husk, når du gør det, at foretage nogle seriøse a/b split test. Det gør man ved at lade halvdelen af kunderne bruge den bestående løsning og den anden halvdel bruge en ny og så se, hvad der virker bedst. For det er jo kedeligt at sælge lidt flere tennisbolde og meget færre tennisketsjere.

Martin Thorborg er medstifter af Spamfighter, adm.dir. og stifter af Amino.dk samt forfatter til en bog om effektiv e-handel.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere