Artikel top billede

Næsten 90 procent af alle data-lækager kan undgås

Langt de fleste kedelige konsekvenser af data-lækager ville nemt kunne undgås. Læs her hvordan.

Computerworld News Service: Næsten ni ud af 10 data-lækager kan undgås, hvis blot der bliver taget rimelige sikkerhedsmæssige initiativer.

Omkring 87 procent af alle datalækager kan helt undgås, fastslår sikkerhedsselskabet Verizon i en ny stor undersøgelse, hvor selskabet med tættekam har gennemgået 500 sikkerheds-bristers historik.

Undersøgelsen indeholder tre ud af de fem største sikkerheds-skandaler, der endnu er blevet rapporeret.

Undersøgelsen viser desuden, at 73 af sikkerheds-lækagerne skyldes eksterne kilder, mens 18 procent skyldes interne trusler. Omkring 39 procent skyldes forretnings-partnere.

De fleste lækager skyldes en kombination af begivenheder snarere end et enkelt hack eller angreb.

Peter Tippet, vice president i Verizons efterforsknings-afdeling, opfordrer virksomhederne til at være mere fremme i skoene i deres tilgang til sikkerheds.

Sort marked vokser

Samtidig bør virksomhederne blive bedre til at holde styr på deres data.

”Sikkerhedslækager og lækning af følsomme oplysninger er en del af virkeligheden,” siger han.

Verizon advarer om, at det sorte marked for stjålen data vokser. Det gælder især data fra detail-handlen og fødevare-industrien, der står for mere end halvdelen af de gennemgåede sager.

Modsætningen er finans-industrien, der kun står for 14 procent af de undersøgte tilfælde.

Ifølge undersøgelsen er udnyttelse af lækager den nemmeste, sikreste og mest lukrative måde at stjæle data på til at begå identitets-kriminalitet.

Ved at bryde ind i beskyttede computer-systemer og her kompromitere følsomme oplysninger, får kriminelle mulighed for at få adgang til systemer, der indeholder informationer på titusindevis af ofre. I modsætning hertil er den fysiske verden, hvor kriminelle højst kan få adgang til en håndfuld data ad gangen.

Læs disse gode råd

Ifølge Verizon bør selskaberne holde sig en række simple forholdsregler for øje.

- Processer bør følge politikken. I næsten hver sjette data-lækage har selskabet haft formulerede sikkerheds-politikker og procedurer klar uden nogensinde at implementere dem.

- Vær klar med en genskabelses-plan. 66 procent af tilfældene har involveret data, som virksomheden slet ikke har været klar over, at den ejede. Det gør det nødvendigt at selskaberne er opmærksomme på data-flow og hvor data er.

- Kontroller data med transaktions-zoner. Netværks-segmentering kan være med til at forhindre et angreb.

- Hold øje med logfilerne. I 82 procent af tilfældene har man tydeligt kunne se, at der var noget i gære, men intet er blevet gjort. Data-logfiler bør overvåges systematisk.

- Formuler en reaktions-plan. Når og hvis en data-lækage er under opsejling, skal selskaberne være klar til at reagere – ikke blot for at stoppe angrebet, men også for at indsamle bevismateriale, så forbryderne kan pågribes.

- Forøg opmærksomheden blandt medarbejderne. Kun 14 procent af data-lækagerne er blevet opdaget af medarbejderne.

- Øv jer. Øvelser og test øger folks bevidsthed og deres bedømmelses-evner, når en rigtig situation opstår.

Oversat af Dan Jensen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere