Tilbage til artiklen: Danske topchefer: Sådan sikrer vi os mod snushaner.
Michael Mathiesen, bestyrelsesformand i Cell Point. Cirka 200 rejsedage om året.
”Vi er jo meget effektive i dag, men man må indskærpe, at folk skal tænke sig om, når de er ude blandt andre mennesker,” lyder det kort og kontant fra Michael Mathiesen.
Det gælder ikke mindst om at holde øje med de folk, der sidder ved siden af en. Er de særligt interesserede i det, som man er i gang med? Har de øjne på stilke? Eller lange ører?
Han peger på, at problemet langt fra er nyt. Før den bærbare computer blev udbredt, sad forretningsfolkene nemlig og rodede med papir-ark i flyene.
”Dengang havde jeg på et tidspunkt en ide om, at jeg ville have patent på et chartek, som man kun kunne se igennem, hvis man så på det lige forfra,” siger han.
Ideen ligner meget en filter-løsning, som kan anvendes til bærbare computere, og som flere peger på kan være en løsning.
Michael Mathiesen mener, at problemet også gælder folks snak i mobiltelefoner.
”Folk plaprer jo løs, og jeg har både set og hørt fortroligt materiale på rejser,” siger han.
En måde at få det standset på, mener han, er at gøre opmærksom på, at arbejde med fortrolig information i det offentlige rum, hører under de almindelige regler om, at man skal tænke sig om, når det handler om fortrolige forhold.
”Det samme gælder jo, når man går på gaden og taler i sin mobiltelefon. Så skal man da også være opmærksom på, hvor der er andre mennesker,” siger han.
Tilbage til artiklen: Danske topchefer: Sådan sikrer vi os mod snushaner.