Artikel top billede

(Foto: Foto: Air France)

EU-kommissær: Nu SKAL mobil-taksterne ned

EU’s telekommissær, Viviane Reding, vil foreslå at skære kraftigt i de gebyrer, mobilbrugerne pålægges, når de sender på tværs af landegrænserne.

Computerworld News Service: EU-kommissær Viviane Reding forventes at fremlægge sit forslag, inden hun afslører sine planer om at skære i priserne for at sende og modtage data, mens man er i udlandet, fortæller hendes talsmand, Martin Selmayr.

Termineringsafgifter er de gebyrer, teleoperatørerne opkræver hinanden for at forbinde opkald til deres netværk. Gebyret sendes så videre til kunden.

Afgifterne varierer meget inden for EU og ligger på op til 1,42 kroner i nogle lande. Viviane Reding vil have priserne til at være på niveau med de gebyrer, operatørerne bliver opkrævet for terminering – omkring 0,15 kroner.

Forslaget om at skære i termineringsafgifterne bliver sammenlignet med det amerikanske marked, hvor afgifterne er blevet droppet helt, og operatørerne i stedet opkræver deres abonnenter for at modtage opkald.

Opkrævningssystemet omtales ofte som 'receiving party pays' eller 'book and keep'.

Frist til 1. juli

Men Martin Selmayr advarer om, at det i Europa vil være meget upopulært, hvis man vælger at opkræve kunderne for modtagne opkald, da man ikke er vant til at betale for at modtage opkald andre steder end i udlandet.

Europa-Kommissionen vil præsentere sine planer for termineringsafgifterne inden udgangen af denne måned.

Mobiloperatørerne har fået indtil 1. juli til at reducere deres gebyr for roaming – det gebyr man betaler for at sende eller modtage sms og andre dataoverførsler i udlandet.

The GSM Association - sammenslutningen af europæiske GSM-operatører - meddelte i sidste uge, at roaming-priserne er faldet.

Ikke nok

Men i slutningen af sidste uge sagde Viviane Reding, at hun ikke var imponeret over faldet - ifølge kommissionen et fald på 0,07 kroner til 2,10 kroner.

Viviane Reding ønsker at reducere prisen for at sende en sms til 0,90 kroner, men der er mange politikere – blandt andre den danske regering – der vil have prisen helt ned på 0,37 kroner.

Prisen for at sende andre data i udlandet varierer en hel del, fortæller Martin Selmayr.

Det er muligt, at Viviane Reding foreslår en pris på 2,6 kroner per megabyte data der overføres, men den endelige beslutning tages først efter 1. juli.

”Vi forventer at præsentere vores planer for data-roaming i midten af juli,” siger Martin Selmayr.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere