France Telecom har slagplanen klar, hvis norske Telenor beslutter at gå ind i en budkrig om overtagelsen af svenske TeliaSonera.
Det viser interne dokumenter, som Financial Times er kommet i besiddelse af.
Heri gøres det klart, at franskmændene har forberedt sig på situationen, hvor Telenor finder interesse for den svenske konkurrent.
France Telekom forudser nemlig, at Telenor kan få det ualmindeligt svært, skulle selskabet beslutte at overtage TeliaSonera.
"Enten får selskabet ikke lov af anti-monopol-lovgivning, og det kan blive tvunget til at sælge det mindste af selskaberne fra på de markeder, hvor opkøbet bliver forpurret," står der i det interne dokument.
Et andet scenarie er, at opkøbet bliver godkendt, men vil møde stor modstand fra kunderne og medarbejdere, forudsiger France Telecom.
Analytiker tvivler
Franskmændene synes fast besluttede om at overtage TeliaSonera, som dog afviste et bud på 201 milliarder kroner i sidste uge.
Det forlyder, at France Telecom forbereder et nyt bud på selskabet. Men prisen kan blive presset op, hvis Telenor også beslutter at byde på det svenske selskab, der er delvist ejet af den svenske og finske stat.
Forsat tøver Telenor dog med at byde på konkurrenten, og en analytiker tvivler stærkt på, at en aftale bliver til noget.
"Der er mindre end ti procents chance for at det sker," siger Espen Torgersen fra Carnegie Brokerage til AFP.
Han deler France Telecoms opfattelse og advarer imod tvungne frasalg. I så fald kan Telenor nemlig vinke farvel til muligheden for at få den reelle værdi for de frasolgte forretninger.
"Alle ved, at Telenor er tvunget til at sælge, og så tilbyder køberne ikke nødvendigvis den bedste pris," siger Espen Torgersen.
Telenor lurepasser
Selv siger Telenor ikke meget om sagen, men siger dog til AFP, at selskabet fælger udviklingen nøje.
"Telebranchen har i det seneste år set en konsolideringsbølge, og den vil fortsætte i fremtiden," siger talsmand Dag Melgaard, og tilføjer:
"Vi følger udviklingen tæt, men vi er tilfredse, med hvor vi er i dag. Vi har en solid forretning i 12 lande, og vi er verdens syvende største mobilselskab, så vi er rolige," siger han.