Onsdag morgen kunne de danske aktiehandlere ånde lettet op, da de nordiske børser åbnede uden it-problemer.
Tirsdag eftermiddag fik Nasdaq OMX nemlig løst de problemer, som mandag og tirsdag betød, at nogle kunder ikke kunne logge på det fælles handelssystem, mens andre oplevede en meget langsom forbindelse.
Problemerne begyndte mandag efter en systemopdatering i weekenden, men kulminerede med fem en halv times udsættelse af handelsstarten tirsdag.
Det lykkedes tirsdag eftermiddag Nasdaq OMX at finde den rigtige løsning på problemerne, som i løbet af tirsdages tre udsættelser af handelsstarten gjorde brugene af handelssystemerne mere og mere frustrerede.
Kritikken gik især på firmaets orientering til især mindre handlende om udviklingen i driftsstoppet.
Reagerede som normalt
Hos Nasdaq OMX, Københavns Fondsbørs fortæller administrerende direktør Bjørn Siebbern, at alt var oppe at køre igen tirsdag klokken 14.30. Og her til morgen fungerede systemet igen.
"Her til morgen kunne vi se, at systemet reagerede som det plejer. Medlemmerne kunne logge på systemet i samme hastighed, som de plejer," siger Bjørn Siebbern.
Manglende milliardomsætning
Det er uklart, hvad de to dages nedbrud på de nordiske børser har kostet i kroner og ører.
Den svenske avis Dagens Industri fortæller, at en gennemsnitsdag på de nordiske børser genererer en omsætning på omkring 39,7 milliarder kroner.
Tirsdag var omsætningen nede på 24,4 milliarder kroner. Ifølge avisen er det 40 procent mindre end normalt.
I København gik det dog ikke helt så galt. Her nåede handelen trods tabet af fem en halv time op på 70 procent af den normale omsætning, nemlig tre milliarder kroner, fortæller Bjørn Siebbern.
Ærgelig på kunders vegne
Direktøren er dog ikke i tvivl om, at it-nedbruddet har kostet noget på den goodwillkonto, firmaet har oparbejdet gennem tiden.
"Det har kostet os noget på goodwill-kontoen. Men omfanget har været begrænset," siger Bjørn Siebbern.
Han fortæller, at firmaet har goodwill hos medlemmerne, fordi systemet har fungeret fejlfrit i to år.
"På kundernes vegne er jeg rigtig ked af det og ærgerlig over det. Heldigvis føler jeg, at de har forståelse for problemet," siger Bjørn Siebbern.