Artikel top billede

Briter finder dele af stjålet DTU-supercomputer

Sagen om den supercomputer, der sidste år blev stjålet fra DTU, har i dag fået en ny drejning, da dele af supercomputeren er dukket op i England.

Siden marts sidste år har politiet været på bar bund i sagen om de 144 CPU-enheder, der blev stjålet fra en supercomputer på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Nu har sagen imidlertid fået en ny drejning, da fire af de 18 boards, der hver indeholder fire dual-kerne UltraSPARC fire processorer, er dukket op i England.

Det er Metropolitan Police i London, der har opdaget delene fra DTU-supercomputeren i forbindelse med en handel, der også involverede engelske tyvekoster, skriver Berlingske Tidende.

Avisen erfarer ligeledes, at køberen skulle have været et større amerikansk selskab.

Og mere kan Nordsjællands Politi ikke oplyse om sagen på nuværende tidspunkt, da det er et engelsk anliggende, oplyser pressekoordinator Henrik Suhr til Computerworld.

Nordsjællands politi har tidligere over for Computerworld vurderet de stjålne CPU'er til at have en værdi af 38 millioner kroner, da de blev anskaffet i 2005.

Tyveriet blev ifølge politiet begået af tre gerningsmænd, men selvom man offentliggjorde et billede fra DTU's overvågningskamera af den ene af gerningsmændene stod politiet magtesløse i opklaringsarbejdet.

DTU har dog efterfølgende indkøbt og erstattet de stjålne CPU-enheder med 96 nye enheder, der har dobbelt så stor regnekraft.

Dermed er computeren godt 33 procent kraftigere end før tyveriet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere