Artikel top billede

EU-landene skal investere mere i it-sikkerhed for at undgå et digitalt 11. september.

Europas økonomi ligger blottet for terrorangreb

Vi er sårbare overfor et terrorangreb på vores økonomiske systemer, fordi den digitale sikkerhed halter bagefter i flere EU-lande, mener EU's it-sikkerhedsagentur.

EU-landene er ikke gode nok til digital sikkerhed, og det kræver en samlet indsats, hvis EU skal undgå en digital udgave af terrorangrebet på New York 11. september 2001.

Sådan lyder advarslen fra EU's it-sikkerhedsagentur, ENISA, European Network and Information Security Agency, der i en rapport advarer om en række it-sikkerhedstrusler.

Landenes forskelligartede indsats bekymrer direktøren for ENISA, Andrea Pirotti.

"Europa bliver nødt til at tage sikkerhedstruslerne mere alvorligt og investere mere i national it-sikkerhed," siger han.

ENISA vil opfordre EU til at indføre tvungen rapportering om angreb og tilfælde af kompromittering af it-sikkerheden, ligesom man kender det fra USA, oplyser han.

Vent ikke på et 9/11

Europa skal ikke vente på et digitalt 11. september, men i stedet arbejde for at udligne forskellene i sikkerhedsniveau landene imellem.

ENISA er til gengæld tilfreds med at kunne konstatere, at de såkaldte CERTs, Computer Emergency Response Teams, i dag findes som rådgivende enheder for 14 EU-landes regeringer, mod kun otte i 2005.

Yderligere 10 lande vil have et CERT inden for de næste par år.

CERT'erne ses som afgørende for at bekæmpe cyber-krimininalitet og spam genereret af botnet og computere, der er blevet hijacked.

Dem findes der ifølge agenturet seks millioner af globalt

Digital afhængighed

ENISA er især bekymret over ubalancen landene imellem med hensyn til at kunne imødegå it-sikkerhedstrusler. Sikkerhedsagenturet konkluderer, at medlemslandene har langt igen, hvis de effektivt skal kunne forhindre et angreb på deres økonomi, der for en stor dels vedkommende er helt afhængig af den digitale infrastruktur.

30 procent af den globale handel er i dag 'digitalt afhængig'.

Samtidig koster spam-problemet stadig væk mange penge.

Spam kostede erhvervslivet 64,5 milliarder euro i 2007, en fordobling i forhold til 2005.

At kun seks procent af spam-mail'ene rent faktisk rammer brugernes inboxe, får ENISA til at vurdere, at spam-problemet er under kontrol, selv om mængden fortsat stiger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering