Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Sam Palmisano slipper for dansk afhøring

IBM's topchef, Sam Palmisano, slipper for at blive afhørt i en dansk retssag om hemmelige jobkarteller. Prosa opgiver at indkalde ham som vidne.

IBM's internationale topchef, Sam Palmisano, kan ånde lettet op.

I hvert fald undgår han at blive indkaldt som vidne i den retssag, som fagforeningen Prosa fører for dets medlem Claus Bobjerg Juul, der kræver 199.000 kroner i erstatning for angiveligt at have været underlagt en hemmelig jobkartel-aftale.

Fagforeningen begrunder beslutningen med, at IBM protesterer og kræver en selvstændig afgørelse af vidne-spørgsmålet, inden sagen kan gå i gang.

”Det kunne udskyde sagen i yderligere tre-fire måneder og så tænkte vi, at det ikke var det værd,” siger faglig leder Hanne Lykke Jespersen fra Prosa.

Hun har ellers tidligere forklaret indkaldelsen af topchefen med, at han måtte vide noget om aftalen mellem A. P. Møller – Mærsk og IBM om overtagelsen af Maersk Data.

Mikkelgaard på bænken

IBM mener, at retssagen kan overstås på en retsdag, og selskabet mener ikke, at det vil være relevant at indkalde vidner.

Derimod mener Prosa, at der skal indkaldes seks-syv, herunder altså Sam Palmisano.

Men han er altså blevet pillet af vidnelisten, så nu skal den danske administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen og A.P. Møller – Mærsks tidligere personaledirektør vidne.

Prosa oplyser, at imod at sløjfe Sam Palmisano er det blevet ført til protokols, at IBM's vidner skal være orienteret om internationale forhold og den pågældende aftale.

”Har vidnerne så ikke det alligevel, kan det få processuel påvirkning,” siger Hanne Lykke Jespersen.

IBM's danske pressechef, Carsten Grønning, har ingen kommentarer til den nye udvikling i sagen.

Afgørelse i år

Selve retssagen er nu også blevet berammet.

Sagen begynder i Østre Landsret 8. oktober, og der kan forventes dom senest 9. december 2008.

Sagen kan få principiel betydning for andre it-ansatte, der har været underlagt en hemmelige jobkartel-aftale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere