Den islandsk-ejede it-forhandler Kerfi kommer ud af 2007 med et fald i omsætningen på godt 20 procent.
Omsætningen falder nemlig fra 248 millioner kroner i 2006 til 196 millioner sidste år.
"Det skyldes primært, at den tidligere direktør for selskabet tog et par sælgere og fire konsulenter med sig, da han skiftede til en af vores konkurrenter (Datacon, red.). Kunderne hænger gerne på konsulenter og sælgere, så det kostede os noget omsætning," siger Louis Reinholdt, som tiltrådte som administrerende direktør for Kerfi først på året.
Faktisk har Kerfi i løbet af 2007 mistet hele selskabets konsulentafdeling, hvilket også kan ses på udviklingen i fordelingen af omsætningen på produktgrupper.
Hele 88 procent af omsætningen i Kerfi sidste år kom fra salg af hardware mod 79 procent i 2006, mens serviceomsætningen faldt fra 19 til 12 procent.
Først stabilisering - så vækst
Den udvikling er Louis Reinholdt i fuld gang med at vende.
Som 2008 hidtil er forløbet, regner direktøren med at omsætningen igen nærmer sig 2006-tallene med en omsætning i nærheden af 230 millioner kroner.
"Vi skal først have stabiliseret forretningen. Når det er gjort, er vi klar til at ekspandere både på hardware- og konsulentsiden," siger Louis Reinholdt.
I første omgang er det meningen at vokse organisk, men hvis der dukker et interessant konsulentfirma op, udelukker Kerfi-direktøren ikke, at der allerede i år kan blive tale om opkøb for at udvide forretningen.
"Hvis vi ser et konsulentfirma, der passer ind, vil vi overveje det. Og så må se til næste år, om der skal ske noget større på opkøbssiden. Men det afhænger af, hvor langt vi er kommet med vores planer, og hvor mange penge vi har," siger Louis Reinholdt.
Sporene skræmmer ikke
Han er ikke bange for, at nye opkøb vil give samme problemer, som da selskabet i 2005 købte en række selskaber, herunder it-forhandleren Commitment.
"Nej, for det var et kæmpe fejlkøb og egentlig starten på den deroute, der har fulgt selskabet i to år," siger Louis Reinholdt.
Her henviser Louis Reinholdt blandt andet til opkøbet af it-forhandleren Commitment i 2005, hvor Kerfi sidste år måtte bruge godt seks millioner kroner på aftrædelsesudgifter til blandt andet tre direktører fra Commitment.
Det kunne mærkes direkte på bundlinjen i Kerfi, der sidste år indkasserede et underskud på 10,7 millioner kroner før skat mod et underskud på 4,2 millioner i 2006.
I år regner Louis Reinholdt heller ikke med positive tal på bundlinjen.
"Og det skal der faktisk heller ikke. Vi har fået afsat penge til ekspansion, så derfor er det vigtigere at vokse end at have sorte tal på bundlinjen i år," siger Louis Reinholdt.
Han regner dog med, at selskabet vil nærme sig nullet efter skat, mens EBITDA-resultatet (driftsresultat før afskrivninger og goodwill, red.) vil være positivt.