Artikel top billede

Gode HR-systemer tiltrækker gode medarbejdere

En ny rapport om personale-løsninger på det danske marked beretter om benhård konkurrence blandt leverandørerne og spår, at personalesystemer bliver en konkurrenceparameter i fremtiden.

To tredjedele af de danske virksomheder har ikke et ordentligt HR-system (Human Resource/personalesystem), og mange overvejer at købe en ny løsning.

Markedet for disse personaleadministrative løsninger er temmelig uoverskueligt, og det er baggrunden for, at konsulenthuset HerbertNathan & Co. sender rapporten HR-systemer i Danmark på gaden.

"Mange virksomhedsledere spørger sig selv: "Skal jeg købe det HR-system min ERP-leverandør (Enterprise Resource Planning, red.) tilbyder mig, eller skal jeg vælge en såkaldt stand alone løsning." De overvejelser gør mange sig, og det er den primære baggrund for at lave den her rapport," siger Herbert Nathan fra konsulentvirksomheden af samme navn.

Rapporten deler HR-leverandørerne op i fire kategorier:

ERP-leverandørerne er de store internationale spillere, som tilbyder et HR-system enten som en stand alone-løsning eller som en del af en bredere ERP-suite. Det er karakteristisk, at for disse leverandører er HR ikke et strategisk fokusområde. Af de mest betydningsfulde ERP-systemer på det danske marked er der kun fem leverandører, som markedsfører deres HR-system løsrevet fra resten af ERP-systemet.

HCM-leverandørerne er specifikke leverandører af HR-systemer, hvor leverandøren ikke tilbyder andre produkter. Systemmæssigt fokuserer HCM på den strategiske og udviklingsmæssige del af HR-processerne.

Løn-leverandørerne kommer oprindelig fra lønverdenen og tilbyder således også systemer inden for dette område. Stor fokus på de administrative HR-processer og i mindre grad på den udviklingsorienterede.

Outsourcing-leverandørerne kommer ligeledes fra lønverdenen, men leverer udelukkende deres løn- og HR-løsning hosted. Leverandørerne er primært mellemstore nordiske virksomheder.

HR bliver et personalevåben

Antallet af HR-leverandører er herhjemme så højt, at Nathan forestiller sig, at der vil ske en vis konsolidering på markedet.

"Stort set alle leverandører forventer både vækst og erobring af markedsandele fra konkurrenterne….Der er således udsigt til, at der i de kommende år vil blive kæmpet hårdt om markedsandelene," står der således i rapporten.

Nathan ser også HR-systemer bevæge sig fra at være rene personaleadministrative løsninger til være mere personale-udviklings
mæssige, og mener, at en virksomheds HR-løsning med tiden kan gå hen og blive en reel konkurrenceparameter.

"Det er lige så vigtigt i gode som dårlige tider at have gode personalerettede systemer. De virksomheder, der har medarbejderne, er dem, der overlever i konkurrencen," siger Herbert Nathan.

Leverandørerne

Blandt de HR-leverandører på det danske marked, der er omtalt i rapporten er PBJ (Epos), StepStone Solutions ((Etweb Enterprise), Lawson Software (Lawson HCM), Microsoft (MS Dynamics AX), Mindkey (Mindkey HCM), Oracle (Oracle HRMS), Multidata (Orkidé), Oracle (PeopleSoft HRMS), SuccesFactors (Performance & Talent Management Suite), Multidata (Personaleportal), Lessor (Personale Manager HR) og SAP Danmark med SAP HCM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere