Artikel top billede

Sniger-reklamer skyller ind på nettet

Reklamer til hjælp for brugerne og firmaer, der fremstår som mediehuse. Det er nogle af de nye marketing-tendenser, der støt vinder indpas på nettet.

Halvdelen af danskere på nettet påstår, at de slet ikke ser online-reklamer og 34 procent bliver direkte irriterede over reklamerne.

Det viser en undersøgelse foretaget af Computerworld og analysehuset Userneeds med over 1.000 danskere.

Trods de pauvre tal for reklamebranchen afslører samme undersøgelse dog, at 72 procent har klikket på en banner-reklame og hver femte dansker har købt produkter via reklamer på nettet.

Så et vist stykke ad vejen har den blinkende basar i toppen og bunden af medie-siderne virket, selvom 24 procent af online-danskerne har fået nok og installeret et filter, så de ikke kan se reklamerne mere.

Nye bølger på vej

Men du kan godt begynde at forberede dig på en hård tid, hvis du er træt af bannerreklamer og andre annoncer på internettet.

For verdens største medie vil inden for de kommende år opleve et massivt boom i markedsføringen af firmaer og produkter. Det spår kommunikationseksperten og tidligere reklamemand Claus Buhl fra Buhl Global.

"Vi ser på nuværende tidspunkt kun de første spæde babyskridt i form af banner-reklamerne, men om få år vil enhver virksomhed promovere sig mere aggressivt med sin egen virtuelle identitet på nettet," siger han til Computerworld.

Resultatet af denne offensiv vil være en forøgelse af reklamer, der dog vil fremstå meget forskelligt fra tidligere.

Hjælpende reklamer

Ikke overraskende er det først og fremmest reklamer, der hjælper frem for at irritere brugeren, som vinder frem på nettet.

Årsag: De er simpelthen mere effektive.

Et eksempel på den slags tiltag kunne være et kreditinstitut, der stiller en kalkulations-widget til rådighed på et bolig-site eller en online-boghandler, der viser, hvilke produkter dine ligesindede har købt.

"Vi kan se, at effekten i form af køb eller afgivelse af informationer er fem til 10 gange så stor i den slags online-reklamer, hvor brugeren bliver hjulpet.

Vi prøver derfor naturligvis at få vores kunder indlemmet direkte i online-brugernes søgeproces," forklarer manager for interaktive medier hos reklame- og mediebureauet Mediacom.

Firmaer bliver mediehuse

"Det handler simpelthen om at være til stede, hvor brugerne er, frem for at håbe på at de kommer ind på ens eget site," supplerer Claus Buhl.

En anden klar tendens med reklamer på nettet er, at multimedier som casual spil, nyheder og tv-udsendelser er hovedvejene til skabe bruger-universer, som knytter firmaer og kunder tættere sammen.

"Selskaberne forsøger simpelthen at blive medie-huse på nettet for at tiltrække et publikum, der senere hen kan blive kunder i butikken," lyder det fra Claus Buhl.

Det klassiske eksempel på denne online-udvikling er Google og firmaets hær af online-tjenester.

På danske sites er store firmaer som Carlsberg med sin Part of the game-kampagne samt Lego og dets kommende Universe-spil begyndt at kaste sig over sit publikum med nye medier og markedsføringsmetoder.

Reklamerer hos andre firmaer

Også telegiganten TDC er begyndt at lugte lunten med mulighederne for at optræde som et mediehus.

Selskabet er tilmed begyndt at udbyde banner-reklamer på et af Danmarks mest besøgte sites - tdconline.dk med 60 millioner månedlige sidevisninger – selvom banner-reklamer traditionelt har været forbeholdt online-aviserne.

Formålet er ifølge TDC's markedsdirektør Jesper Bjerre dels at tjene penge på bannerne dels at udveksle bannere med andre virksomheder og dermed være til stede hos forbrugerne på flere hjemmesider.

"Folk surfer jo ikke bevidst fra branche til branche – de går efter deres egne behov på nettet, men det skal jo ikke begrænse os. Derimod skal vi gerne være de første, der er til stede, hvor folk navigerer hen," forklarer Jesper Bjerre.

Han forklarer, at TDC tjener "et tocifret millionbeløb" på at have bannerreklamer, men indtjeningen er ikke altid det vigtigste.

"Tilstedeværelsen hos forbrugerne kan måske bedre betale sig på længere sigt, og derfor skal virksomheder til at indstille sig på nye tider med reklamer på nettet," afslutter Jesper Bjerre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere