Artikel top billede

Flertallet af danskerne har færre end 10 favorit-sites

Over halvdelen af online-danskerne søger efter nyheder og hobbyer på ganske få hjemmesider. Dog kigger de færreste på mindre end 10 websites om dagen.

Selv om danskernes digitale liv i høj grad foregår på nettet, er det ikke mange af de milliardvis af nettets hjemmesider, som hver enkelt dansker pløjer igennem dagligt.

60 procent besøger således ikke mere end 10 hjemmesider om dagen.

Det viser en undersøgelse udarbejdet af Computerworld i samarbejde med analyseinstituttet Userneeds, der har spurgt over 1.000 danskere om deres adfærd, tanker og følelser for internettet.

"Folk har efterhånden fået faste vaner med at gå ind på specifikke sites.

Og teknologier som RSS-feeds samt publicering af nyhedsbreve sørger i mange tilfælde for, at net-brugerne hurtigt kan danne sig et overblik frem for at opsøge mange forskellige hjemmesider," forklarer internetforsker fra IT-Universitetet Lisbeth Klastrup tendensen med.

Topscorerne blandt danskernes favorithjemmesider er nyhedssites og websteder, der har informationer om hobbyer.

Danskere på udenlandske sites

Også udenlandske hjemmesider bliver besøgt flittigt.

Kun syv procent af online-danskerne har aldrig bevæget sig uden for .dk-domænets trygge sprog-rammer.

"Selvom mange danskere efterhånden surfer på udenlandske websites, så er internettet dog primært den danske del af internettet, hvilket især gør sig gældende med hensyn til nyheder," påpeger Lisbeth Klastrup.

Rigtige online-venner

En af de helt nye tendenser i danskernes online-adfærd er pleje af sociale relationer i netværk som Facebook, Myspace eller Linkedin.

For 42 procent af online-danskerne er disse netværk blevet en del af dagligdagen.

"Den digitale eksistens er åbenbart blevet en fuldt integreret del af vores fysiske liv, hvad enten det drejer sig om professionelle eller sociale relationer.

For unge mennesker er de to verdener næsten uadskillelige, og de vil på længere sigt smelte sammen," siger kommunikations-konsulenten Claus Buhl fra buhl.dk, der selv har en datter på 15, som har flere tætte venner på nettet, hun aldrig har mødt i den fysiske virkelighed.

Læs mere om danskernes net-vaner i fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere