Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander: Myndigheder må selv håndtere IBM-nedbrud

Videnskabsminister Helge Sander mener, at det er op til de enkelte myndigheder at forlange eventuelt erstatning efter IBM's nedbrud. De nuværende standardkontrakter er gode nok, lyder det.

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener, at det er op til hver enkelt statslig myndighed, at opkræve eventuel bod fra IBM efter det store it-nedbrud.

Nedbruddet ramte ikke blot danske virksomheder som Carlsberg, A.P. Møller - Mærsk, DSV og Arla.

Også offentlige sygehuse, Københavns Kommune og sundhed.dk blev ramt. IBM er desuden storleverandør til den offentlige sektor.

Derfor ville SF´s it ordfører Hanne Agersnap vide, om ministeren vil tage nogle initiativer til at gøre krav gældende via kontrakter mellem IBM og offentlige it-systemer og sikre større sikkerhed i fremtidige kontrakter.

Helge Sander mener, at det er en opgave for hver enkelt myndighed at forfølge eventuelle sagsanlæg.

"Det er op til de berørte offentlige myndigheder at afgøre, hvordan eventuelle kontraktuelle krav, som følge af IBM’s nedbrud, skal håndteres," slår ministeren fast i svaret.

Ministeren henviser desuden til, at der i de it-standardkontrakter staten bruger i dag, er indbyggede klausuler om både bod og sikkerhed.

Tilfreds spørger

Hos SF lader it-ordfører Hanne Agersnap til at være tilfreds med svaret.

Hun fortolker svaret derhen, at Helge Sander ikke ønsker at påvirke statslige og andre offentlige myndigheder og institutioner i at sikre, at der gøres krav gældende.

"Det er i følge regler op til den enkelte institution - hvis de har fået muligheden ind i kontrakten. Det kan være godt nok - især hvis de får tilstrækkelig hjælp fra SKI til at skrue kontrakterne rigtig sammen," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere