Artikel top billede

Intel halverer priserne og presser AMD

Chip-giganten Intels nyeste prisliste indeholder dramatiske prisnedsættelser. Priserne på processorer som Xeon og Core 2 Quad er blevet halveret. Det presser konkurrenten, AMD, yderligere.

Intels nyeste prisliste over chips viser, at en hel stribe af firmaets processorer koster betydeligt mindre end i sidste uge.

Prissedlen på den tidligere topmodel Q6700 Core 2 Quad er eksempelvis blevet justeret fra 2.487 kroner til 1.248 kroner, svarende til en halvering.

Prisen er baseret på køb af mindst 1.000 processorer, men en så markant sænkning vil også blive meget mærkbar for den almindelige pc-køber.

Prisen på serverprocessoren Xeon X3230 er faldet tilsvarende, så den i dag også koster 1.248 kroner.

Flere andre processorer, blandt andet chips fra serierne Core 2 Duo og Celeron har også fået et hak i prisen. De er blevet godt 30 procent billigere.

Intel holder udsalg

For Intel handler det om at skaffe de gamle 65-nanometerchips af vejen til fordel for den nye generation, som bygger på 45-nanometerteknologi.

Prissænkningerne betyder, at Intel bliver endnu mere konkurrencedygtig i lavprissegmentet og mellemmarkedet for processorer.

Det betyder billigere Intel-produkter for forbrugerne, men er samtidig en faktor, der rammer Intels største konkurrent der, hvor det gør allermest ondt.

AMD har traditionelt været stærke i disse to markedssegmenter, der efterspørger de lidt billigere processorer. Men nu er rollerne byttet om.

Samtidig med at Intel markere sig stærkere, står AMD også midt i en finansiel krise, der nu ser ud til at blive endnu værre. Løbet er dog langt fra kørt, vurderer en it-analytiker.

"Det er set før, at priserne på ældre modeller sænkes, men efterfølgende har markedet stabiliseret sig efter noget tid," siger Anders Elbak, Research Manager i IDC.

"AMD er pressede, og de kan blive tvunget til at foretage sig noget tilsvarende, men er endnu ikke kritisk for AMD," siger han.

Intel er billigere eller hurtigere

AMD har gennem de seneste to år været plaget af store tab, og firmaet ligger desuden efter Intel på teknologisiden.

AMD har endnu ikke en 45-nanometerchip på markedet, der således et totalt domineret af Intel.

"Man kan sammenligne dette med markedet for bærbare computere. Her var AMD også fraværende i lang tid, men i dag er de kommet rigtig godt med. Det vil givetvis også ske i nanometer-kapløbet," siger Anders Elbak.

Dan Olds, der er analytiker i Gabriel Consulting, er lidt mere pessimistisk i sin vurdering af AMD's situation.

"Intel dækker hele markedet. Fra lavprissegmentet og hele vejen op med flere processorer på hvert prisniveau, som alle er hurtigere eller billigere end AMD's alternativer. Kort og godt bliver det sværere og sværere at konkurrere med Intel," siger han




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere