Artikel top billede

Branchekodeks for p2p-virksomheder?

Nyt forslag om et særligt sæt af etiske regler for virksomheder, der arbejder med peer-to-peer teknologier.

P2p eller peer-to-peer vækker næppe de varmeste følelser i dele af det etablerede erhvervsliv.

For eksempel musikindustrien, der de seneste knap 10 år har udkæmpet drabelige kampe i retssale mod selskaber som Napster og KaZaA, hvis p2p-teknologier blev anvendt til at udveksle musik i strid med musikbranchens ophavsret.

Nu foreslår brancheforeningen DCIA (Distributed Computing Industry Association) et branchekodeks for foreningens medlemmer. Forslaget kommer op på foreningens møde i Los Angeles.

Frivillige regler

"Formålet med projektet er at samle reglerne for internet software selskaber, rettighedshavere til indhold og teleselskaber på frivillig basis," sagde DCIA's administrerende direktør Marty Lafferty.

Ideen er at forsøge at fremtidssikre udviklingen af peer-to-peer teknologi som en effektiv distributionsteknologi. Og ikke mindst undgå at myndighederne griber til at regulere sektoren.

Og noget tyder på, at DCIA trods alt har fået noget goodwill på kontoen. En af talerne på konferencen er direktøren for den amerikanske filmbranche (MPAA) Bob Pisano som en af de fremmeste repræsentanter for rettighedshaverne.

DCIA er en organisation, der blandt andet arbejder for at udvikle fremtidssikrede metoder at distribuere ophavsretligt beskyttet indhold over internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere