Artikel top billede

Microsoft skal betale 1,7 milliarder til Alcatel-Lucent

Microsoft skal ryste op med 1,7 milliarder kroner til Alcatel-Lucent for krænkelse af to patenter. Striden mellem de to selskaber spidser til.

Computerworld News Service: En domstol i amerikanske San Diego har afgjort, at Microsoft skal betale Alcatel-Lucent 1,7 milliarder kroner for krænkelse af to patenter. Dette føjer endnu et kapitel til den langvarige strid mellem de to virksomheder.

De to patenter angår brugergrænseflade-teknologi.

Dommen fastslår desuden, at Microsoft ikke krænker et tredje af Alcatel-Lucents patenter angående video-afkodning.

Domstolen kendte det nemlig patent ugyldigt, som Alcatel-Lucent har hævdet er blevet krænket af Windows' MPEG2-baserede dvd-afspilning.

Vil have dommen omstødt

Ifølge Microsoft, som vil prøve at få omstødt dommen om patentkrænkelse, har Alcatel-Lucent håbet at modtage 8,30 milliarder kroner i skadeserstatning.

Microsoft kalder videopatent-kendelsen en sejr for de mange virksomheder, der anvender MPEG-videoafkodning.

Retssagen begyndte oprindeligt i 2003, da Alcatel-Lucent anklagede Microsoft, Dell og Gateway for patentkrænkelse.

Der kommer mere i den verserende krig mellem de to virksomheder. Den 22. april vil domstolen i San Diego lægge øre til en anklage, Microsoft bringer imod Alcatel-Lucent for krænkelse af ni patenter.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere