Den danske hotel og restaurationsbranche raser mod Venstres retsordfører Kim Andersen, der har sagt til Computerworld, at der ikke er nogen, der tvinger hotellerne til at udbyde internet og telefoni.
"Jeg synes, at Kim Andersens udtalelse tangerer både arrogance og uvidenhed," siger Jens Zimmer Christensen, der er talsmand for Horesta.
Horestas talsmand mener, at det ikke alene giver gæsterne et dårligt indtryk af det enkelte hotel, men også vil være med til at give udenlandske gæster et dårligt indtryk af Danmark, hvis hotellerne undlader at tilbyde internet og telefoni.
"Hvilket indtryk vil vores udenlandske gæster ikke få af Danmark, hvis vores hoteller ikke har internet og telefoni? I Danmark vil vi jo satse på et informationssamfund i verdensklasse," siger Jenz Zimmer Christensen.
I år 2009 skal København være vært for FN's klimakonference, og tusindvis af indflydelsesrige internationale gæster vil besøge hovedstadens hoteller.
Pest eller kolera
Ifølge Horestas talsmand kan de danske hoteller til den tid vælge mellem pest eller kolera.
"Vi står med to muligheder. Vi kan, som loven foreskriver, orientere gæsterne om, at deres aktiviteter bliver registreret og eventuelt overvåget. Men vi kan også følge Kim Andersens råd og cutte internet-forbindelsen. Jeg tvivler på, at nogen af delene efterlader et særligt godt indtryk hos de udenlandske gæster," siger Jens Zimmer Christensen.
Horestas talsmand forventer ikke, at de internationale gæster bliver så bjergtaget af den danske overvågningslov, at de importerer den til deres eget land.
"Danmark er det eneste land i EU, der er gået så vidt. Men når politikernes synes, at loven er så fremragende, venter jeg da spændt på, hvornår andre lande begynder kopiere den. Men antallet af lande, som denne type lovgivning appellerer til blev nok stærkt reduceret ved jerntæppets fald, " siger Jens Zimmer Christensen.