Supercomputere med gratis software

IBM var der, AMD var der, alle deres konkurrenter og kollegaer var der, nørderne og udviklerne var der. LinuxWorld er netop blevet afholdt i San Francisco.

AMD PDA

Nørderne mødes med de store multinationale virksomheder. Udviklerne præsenterer deres ideer for dem, der har pengene.

LinuxWorld Conference & Expo er verden største markedsplads for open source produkter, services og løsninger. Messen er netop blevet afholdt i San Francisco og har fungeret som et forum, hvor alle har kunnet komme og præsentere sit bud på nyheder til Open Source-verdenen.

Generelt er der intet på dette års LinuxWorld, der tyder på, at aktørerne på it-markedet er bekymrede om fremtiden for styresystemet Linux. I hvert fald ikke hvis man dømmer efter antallet af nye produkter og services, som er blevet præsenteret i løbet af de sidste par dage i San Francisco.

Over en bred vifte har man kunne opleve IBM, AMD, HP, Sun, Red Hat, SuSe Linux, Novell, Intel og Computer Associates og mange flere afsløre nye services og produkter.

Blandt nyhederne er en prototype af en lommecomputer fremstillet af AMD. Den er baseret på MIPS-processoren AU1100 med den Linux-baserede OpenPDA software-programpakke. Open PDA indeholder en indlejret Linux-kerne og en række programmer designet specielt til brug på lommecomputer. Blandt andet spil og software til at afspille musik- og videofiler og Trolltechs Qtopia flersprogede brugergrænseflade, Opera webbrowser og understøttelse af Personal Java J2ME.

Open PDA indeholder også en række personlige applikationer, som for eksempel kalender, kontaktliste, huskeliste, email-klient og tekstbehandlingsprogram.

Og vinderen er

RealNetworks kunne under LinuxWorld afsløre, at firmaet planlægger at bygge en open source media player, der skal give Linux-, Unix- og Solaris-brugere de samme muligheder for at afspille mediefiler, som dem Windows- og Mac-brugere allerede har med RealOne Player.

Bag projektet står udviklerne i Helix. Real introducere allerede Helix sidste år, som både et community og en platform for standardisering af digitale medier. Man forventer, at den første brugbare version vil være klar i det næste kvartal.

The National Center for Supercomputing Applications (NCSA) i USA planlægger at bruge mere end 1.450 Dell-servere i en Linux supercomputer, der skal bruges til at en række forskellige regneopgaver, fra at forudsige Jordens undergang til at opfinde den medicin, der kan holde os i live, indtil det sker.

NCSA regner med at bruge 1.280 PowerEdge-servere, hver med to 3,06 GHz Xeon processorer fra Intel og Red Hat Linux som styresytem.

Og Linux vokser åbenbart i popularitet hos supercomputer-designere. Også IBM og Fujitsu har afsløret, at de vil bygge supercomputere med Linux som styresystem.

Som tidligere fortalt kan IBM's nye Opteron-baserede eServer 325 have Linux som styresystem, og IBM afslørede også DB2 database til Linux.

Software-udviklerne Aduva annoncerede OnStage 2.0-pakken, som kan hjælpe it-afdelinger med at bygge og vedligeholde applikationer, der kører på Linux. Veritas Software fortalte samtidig, at firmaets Veritas Foundation Suite nu kan fås til Linux.

Linuxcare har introduceret Levanta 2.0, mens Kerios Technologies har præsenteret sin Kerio Mailserver 5 til Red Hat Enterprise Linux. Samtidig offentliggjorde Red Hat et nyt system management-modul.

Som det sig hører til ved alle store begivenheder blev der også delt priser ud ved LinuxWorld.

Oracle vandt prisen "Best of show" for Oracle 9i database, IBM løb af med den bedste storage-løsning for IBM Tivoli Data. Og der var også priser til ActiveState, BMC Software, Linux Terminal Server Project, Astaro, Tatung Science & Technology, SUSe og Stalker Software.

Suns Mad Hatter

Sun benyttede LinuxWorld til at demonstrere Mad Hatter-projektet, der er Suns forsøg på at bygge en bedre og billigere skrivebordsløsning end dem, Microsoft hidtil har kunne præstere.

Suns Mad Hatter-projekt, som firmaet første gang løftede sløret for for omkring et år siden, er nu tæt på at blive frigivet. Med den Linux-baserede skrivebordsløsning satser Sun på at blive ikke alene et seriøst alternativ til, men også en stor udfordring for Microsoft.

Ifølge Sun selv er Mad Hatter let at integrere i allerede eksisterende miljøer og er baseret på åbne standarder, åbne fil-formater og åbne protokoller.

Mad Hatter er anden fase i en række af skrivebordsløsninger fra Sun. Første fase var kontorpakken StarOffice, der har mere end 20 millioner brugere og kan køre på Microsoft Windows, Linux og Solaris OS.

Der er stadig meget mystik omkring præcis hvilken Linux-distribution, der skal skabe basen for Mad Hatter. Og der blev da heller ikke nævnt nogen navne under demonstrationen. Det blev dog bekræftet, at Sun vil bidrage med kode til Mad Hatter, og det produkt, der blev vist frem på LinuxWorld, indeholdt navnet "Sun Desktop".

Mad Hatter kommer til at understøtte Java og indeholde en brugergrænseflade fra GNU, en browser fra Mozilla og andet open software fra blandt andre Evolution, Gaim og StarOffice.

Den officielle frigivelse af Mad Hatter kommer til at foregå på Suns SunNetwork konference, der starter den 16. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere