Artikel top billede

Microsoft forbereder konkurrent til Google Docs

Microsoft planlægger en ny pakke med billig produktivitets-software og hostede tjenester gennem et hemmeligt projekt med kodenavnet Albany.

Computerworld News Service: Project Albany er en kombination af Office, Office Live Workspaces, Windows Live OneCare og Windows Live service-pakken i én pakke, der forventes at blive solgt i detailforretninger som Best Buy.

Kilden til oplysningerne fortæller, at Microsoft beder testpersoner om at prøve Project Albany beta, men kræver at de underskriver en fortrolighedserklæring, inden de deltager i testen.

Det primære fokus i den første beta er at teste det samlede installationsprogram til pakken, oplyser kilden.

Office er Microsofts meget populære produktivitetspakke, og det er uklart, hvor meget af dette produkt, der vil blive en del af Albany.

På grund af pris og funktion er Office Home og Student 2007, der indeholder Word, Excel og PowerPoint, de mest oplagte kandidater til at komme med i den nye pakke, som forventes at ligge i den lave ende af prisskalaen.

Office Home og Student 2007 bliver solgt til cirka 700 kroner, hvilket er omkring 1.200 kroner mindre end Office Standard 2007 – som udover Word, Excel og PowerPoint indeholder Outlook og har en listepris på cirka 1.900 kroner.

Fortsættes...

Hostede services

De hostede services, Microsoft har udviklet de seneste år, forventes også at blive en del af Project Albany.

Office Live Workspaces er Microsofts hostede service til lagring og deling af dokumenter online, mens Windows Live OneCare er en sikkerheds-service, der indeholder firewall og antivirus-beskyttelse.

Windows Live services indeholder hostet e-mail, søgning, fotodeling og andre services.

Det er ikke på nuværende tidspunkt sikkert, hvilke af disse services, der kommer til at være en del af Albany.

Microsoft bekræftede onsdag, at man har udsendt beta-invitationer til et produkt med kodenavnet Albany, men virksomheden ønskede ikke at komme med flere detaljer.

På grund af sin fortid med salg af software-pakke bruger Microsoft en software plus services-metode til at tilbyde applikationer online og konkurrerer dermed med Googles gratis og billige hostede services som Google Docs og Apps, som er begyndt at trænge ind på Microsofts softwarepakke-territorium.

Hybridprodukt-forsøg

Andre virksomheder, for eksempel IBM, tilbyder også gratis produktivitets-applikationer, men IBM’s Symphony-pakke er ikke en hostet service.

Topfolk i Microsoft har tidligere sagt, at virksomheden før eller siden ville komme med en hostet version af Office til trods for, at de forskellige udgaver af Office-pakken stadig er populære både hos forbrugere og virksomheder.

Albany kan være virksomhedens forsøg på at skabe et hybridprodukt, der ikke kommer i vejen for software-forretningen, selv om det skubber Microsofts service-strategi fremad.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere