Artikel top billede

Ny TDC-plan: Scan stregkoder med mobilens kamera

Mobile stregkoder, som kan binde den fysiske verden sammen med internettet, skal fremover være standard i reklamemateriale. Det er i hvert fald TDC’s ambition.

Mens lokalitetsbaserede tjenester, bestemt ud fra GPS og telemaster, kommer hastigt nærmere, har TDC en mere simpel løsning på vej.

Det drejer sig om mobile tags, som kan vises på avis-sider, bygninger, hjemmesider og produkter til salg. De skal nu blive en del af vores hverdag.

Teknologien er klar, og nu skal danskerne så lære at bruge mobiltelefonen som en digital tourguide.

Kameraet, som næsten er standard i mobiltelefoner, kan nemlig bruges som en stregkodescanner i stil med den, vi kender fra supermarkedet.

Avancerede stregkoder

Men hvor stregkoden fra supermarkedet er lineær, og derfor kun kan indeholde en linie data, er de nye mobile tags todimensionelle.

Det gør det muligt at fylde langt flere oplysninger ned på et mindre område, og dermed åbne for langt flere funktioner.

Ved at bruge et særligt stykke software, som installeres på mobiltelefonen, kan 2D koden nemlig fungere som alt fra et hyperlink til en hjemmeside til et visitkort, som let kan gemmes på mobiltelefonen.

Ny dimension i markedsføring

Den mest udbredte brug af 2D koder i udlandet er ved markedsføring i trykte medier og på plakater.

Med en 2D-kode placeret et sted på plakaten eller i en annonce kan læseren let pege mobiltelefonkameraet mod koden og straks blive ført til en hjemmeside, filmtrailer eller få overført et digitalt visitkort, som automatisk gemmes på telefonen.

For annoncørerne er der også store muligheder, da 2D-koderne kan være unikke for hver variant af en plakat eller annonce i et blad.

På den måde kan annoncøren meget nøjagtigt se hvilke reklamer, der virker, og hvad der overhovedet ikke giver nogen respons.

Mens det er gratis for forbrugerne at bruge koderne, vil der være en udgift for...fortsættes

... annoncørerne for at få oprettet en 2D-kode.

Prisen vil afhænge af antallet af gange koden bruges, ligesom man kender det fra flere online-annoncesystemer.

Undgå at glemme billetten

En funktion, som stadig er i sit spæde stadie i udlandet, er brugen af 2D-koder, som er unikke for modtageren.

Eksempelvis kan en billet, købt online, leveres i form af en 2D kode via SMS eller mail, som gemmes på mobiltelefonen. Ved indgangen vises koden på mobiltelefonens skærm til en scanner, og billettens gyldighed kontrolleres øjeblikkeligt.

Så snart koden har været scannet en gang, markeres den pågældende billet som brugt. Der er altså ikke risiko for genbrug.

Et sådan system kunne skære kraftigt ned på brugen af papirbilletter, og mindske behovet for at have menneskelige billetkontrollører. Altså en langt mere strømlinet proces.

Bred kompabilitet

Til lanceringen af mobile tags har TDC valgt at bruge EZcode, som er udviklet specielt til mobiltelefoner.

Firmaet bag, ScanBuy, leverer samtidigt softwaren ScanLife, som skal installeres på mobiltelefonen.

Softwaren, som er gratis og hentes ved at sende en SMS og få et link retur, installeres på mobiltelefonen, og bruges så til at scanne 2D-koderne.

For at kunne afkode 2D-koderne, skal mobiltelefonen bruge adgang til internettet. Selve kodens betydning skal nemlig hentes fra en central server, som tilgås af softwaren, hvorefter resultatet præsenteres for brugeren.

På den måde flyttes selve afkodningen, og dermed det tunge arbejde, væk fra telefonen og over på Scanbuys servere. Dermed kan selv ældre mobiltelefoner være med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere