Træt af at snuble i ledninger og prøve på at finde hoved og hale i kabler bag skabe og under bordet?
Trådløs strøm kan være hjælpen ud af kabel-helvedet og gøre os rigtig mobile - noget, der længe har været mange moderne menneskers hedeste drøm.
Efter at blive jaget ud af sengen af en strømkrævende mobiltelefon, besluttede den fysikforskeren Marin Soljacic for nogle år siden, at jagten på trådløs strøm måtte høre op.
Han opgav hurtigt andre forskeres fodspor med trådløse lang-distance opladere, og har i stedet begivet sig ud på en rejse mod at finde mellem-distance opladeren, der kan oplade og endda forsyne elektriske apparater med strøm direkte.
I sin søgen er han kommet frem til fænomenet resonant coupling, der går ud på, at to objekter indstillet på den samme frekvens vil kunne udveksle energi med hinanden.
Derefter har Marin Soljacic kastet sig over magnetisk resonans, fordi magnetiske felter virker med hinanden uden at have synderlig effekt på deres omgivelser.
Han så lyset
Med sine teorier under armen fik Marin Soljacic sammen med to MIT-professorer og tre studerende sidste år lys i en 60 watts pære - helt uden hjælp fra kedelige kabler.
Indtil videre har det vist sig, at to meter er den længste acceptable distance, der bør være mellem el-kilden og det el-sultne apparat. På denne afstand har det vist sig, at 50 procent af strømmen rent faktisk kommer igennem.
Siden har flere mindre selskaber lanceret dock-stationer, hvor mobiltelefoner og MP3-afspillere kan oplades trådløst.
Marin Soljacics ambition er dog, at apparaterne kan blive opladet uden at skulle placeres specifikke steder i lejligheden.