Artikel top billede

Foto: Luis Pedrosa/iStockphoto

Vi skaber mere data end vi har plads til

Digital information bliver nu genereret hurtigere end forudset, og for første gang nogensinde bliver der skabt mere information, end der er plads til at lagre. Tjek her hvor meget dine egne fodaftryk fylder.

Computerworld News Service: Den EMC-sponsorerede rapport med titlen 'The Diverse and Exploding Digital Universe' konstaterer, at det er første gang i historien, at vi ikke er i stand til at lagre al den information, vi danner.

Mængden af information, der blev skabt, indfanget og repliceret i 2007 var 281 exabytes (281 milliarder gigabytes), det er 10 procent mere end IDC oprindeligt havde forudset.

Den samlede lagrings-kapacitet i form af harddiske, bånd, cd'er, dvd'er og memory er 264 exabytes.

IDC reviderede sine forudsigelser efter at have indset, at mængden af kameraer, digitale tv-apparater og informations-replikation var blevet undervurderet i prognosen.

Tallet for 2007 er langt over det fra 2006, da kun 161 exabytes blev skabt eller kopieret.

Dobbelt op

Vi er ikke ved at løbe tør for plads, forsikrer IDC. En masse information bliver ikke lagret, blandt andet radio- og tv-udsendelser, der ikke bliver optaget af seerne, telefonopkald som ikke er nødvendige at gemme, og overvågningsvideoer, der ikke bliver lagret.

Men kløften mellem lagringsplads og genereret data, bliver ved med at vokse.

IDC estimerer at der i 2011 vil der blive skabt op imod 1.800 exabytes digital information, hvilket er to gange den plads, der er til rådighed.

Fortsættes...

Enkeltindivider står for 70 procent

Mark Lewis fra EMC mener ikke, at vi nogensinde ender med at mangle lagringsplads.

"Med de faldende priser på lagring af information tror jeg ikke, at vi nogensinde ender i en situation, hvor vi rent faktisk mangler lagringsplads," siger han.

Vigtig low-cost

Virksomheder og deres ansatte genererer cirka en tredjedel af al ny data, men virksomhederne er i sidste ende, ifølge IDC, ansvarlig for at vedligeholde sikkerhed, driftssikkerhed og persondatabeskyttelse på op mod 85 procent af al data genereret.

Lewis forklarer at "den voksende informationsmængde øger vigtigheden af 'low-cost' dataopbevaring, og at arkivering og strømbesparende lagringsenheder får en større betydning i fremtiden."

Omkring 70 procent af al ny data bliver skabt af enkeltindividers handlinger, for eksempel når en person tager et billede, laver et VoIP opkald, oploader filer til YouTube eller sender en e-mail.

Mere end halvdelen af den information er dog ikke direkte genereret af det enkelte individ, men er snarere den enkeltes 'digitale skygge'; perifer information som for eksempel digitale overvågningsfotos, midlertidige internetfiler, browser-historik, finansielle og medicinske optegnelser og generel backup data er alle en del af din 'digitale skygge'.

Oversat af Jimmie Gustafsson

Læs også:
Så meget genererer de store




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere