TDC vil fortsætte med at bruge ulovligt udvekslede oplysninger.
Derfor har selskabet besluttet at anke IT- og Telestyrelsens afgørelse fra 20. februar i sagen om TDC's samlerabat.
Her pålagde styrelsen TDC at stoppe med at bruge kundeoplysninger, som selskabet tidligere har udvekslet ulovligt.
Afgørelsen betyder, at TDC ikke kan opretholde rabatten over for 65.000 kunder, som har bredbånd hos andre teleudbydere.
Samtidig har Fogedretten forhindret TDC i at opsige rabatten for de 65.000 kunder – en sag, som TDC også har anket til landsretten.
Urimeligt
"Det er helt urimeligt, at vores kunder skal leve med den usikkerhed, som der efterhånden er opstået om samlerabatten”, udtaler koncerndirektør Carsten Dilling ifølge en pressemeddelelse.
”Vi har peget på en anden løsning, der gør det muligt for os stadigt at udbetale rabatten til disse kunder, men det har statslige norske teleselskab Telenor forhindret os i ved at bringe sagen i fogedretten,” beklager koncerndirektøren.
I efteråret 2006 indførte TDC den særlige samlerabat.
Herefter kom der et påbud fra Teleklagenævnet 9. oktober om, at selskabet ikke måtte udnytte fortrolige oplysninger, som det har udvekslet i strid med Telelovens § 64.
Men TDC modererede modellen og fortsatte med at bruge de oplysninger, som det tidligere har udvekslet ulovligt ved at give rabatten til de kunder, som var omfattet af modellen før 9. oktober.
Desuden ændrede TDC først reglerne for, hvordan kunder med fastnettelefon og ADSL-bredbånd på samme telefonlinie kan opnå samlerabat, seks uger efter, at Teleklagenævnet kendte TDC's informationsoverførsel af samlerabatordningen ulovlig.
Barok situation
"Resultatet er, at TDC i øjeblikket befinder sig i en temmelig barok situation. På den ene side bliver TDC mødt med pålæg fra myndighederne om at stoppe med at udbetale rabat til de 65.000 kunder, på den anden side har fogedretten forbudt os at sende et brev til de samme 65.000 kunder, hvor vi fortæller dem, at vi stopper rabatten. Uanset hvad vi vælger at gøre, risikerer vi at gøre os skyldig i en lovovertrædelse,” forklarer Carsten Dilling.
"Vi har besluttet at anke afgørelsen både fordi vi er uenige i den, og fordi vi ikke er i stand til at efterleve den uden at overtræde fogedrettens afgørelse,” siger han ifølge presemeddelelsen.