Artikel top billede

Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC . (Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC anker afgørelse i omstridt sag om samlerabat

TDC er ikke enig i IT- og Telesstyrelsens afgørelse om, at selskabet handler ulovligt. Defor anker TDC afgørelse i sag om samlerabat.

TDC vil fortsætte med at bruge ulovligt udvekslede oplysninger.

Derfor har selskabet besluttet at anke IT- og Telestyrelsens afgørelse fra 20. februar i sagen om TDC's samlerabat.

Her pålagde styrelsen TDC at stoppe med at bruge kundeoplysninger, som selskabet tidligere har udvekslet ulovligt.

Afgørelsen betyder, at TDC ikke kan opretholde rabatten over for 65.000 kunder, som har bredbånd hos andre teleudbydere.

Samtidig har Fogedretten forhindret TDC i at opsige rabatten for de 65.000 kunder – en sag, som TDC også har anket til landsretten.

Urimeligt

"Det er helt urimeligt, at vores kunder skal leve med den usikkerhed, som der efterhånden er opstået om samlerabatten”, udtaler koncerndirektør Carsten Dilling ifølge en pressemeddelelse.

”Vi har peget på en anden løsning, der gør det muligt for os stadigt at udbetale rabatten til disse kunder, men det har statslige norske teleselskab Telenor forhindret os i ved at bringe sagen i fogedretten,” beklager koncerndirektøren.

I efteråret 2006 indførte TDC den særlige samlerabat.

Herefter kom der et påbud fra Teleklagenævnet 9. oktober om, at selskabet ikke måtte udnytte fortrolige oplysninger, som det har udvekslet i strid med Telelovens § 64.

Men TDC modererede modellen og fortsatte med at bruge de oplysninger, som det tidligere har udvekslet ulovligt ved at give rabatten til de kunder, som var omfattet af modellen før 9. oktober.

Desuden ændrede TDC først reglerne for, hvordan kunder med fastnettelefon og ADSL-bredbånd på samme telefonlinie kan opnå samlerabat, seks uger efter, at Teleklagenævnet kendte TDC's informationsoverførsel af samlerabatordningen ulovlig.

Barok situation

"Resultatet er, at TDC i øjeblikket befinder sig i en temmelig barok situation. På den ene side bliver TDC mødt med pålæg fra myndighederne om at stoppe med at udbetale rabat til de 65.000 kunder, på den anden side har fogedretten forbudt os at sende et brev til de samme 65.000 kunder, hvor vi fortæller dem, at vi stopper rabatten. Uanset hvad vi vælger at gøre, risikerer vi at gøre os skyldig i en lovovertrædelse,” forklarer Carsten Dilling.

"Vi har besluttet at anke afgørelsen både fordi vi er uenige i den, og fordi vi ikke er i stand til at efterleve den uden at overtræde fogedrettens afgørelse,” siger han ifølge presemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere