Artikel top billede

Danske politikere: Nej til net-annoncering på dr.dk

Ideen om en public service-kanal og finansiering med reklamer behager ikke politikere.

En række danske politikere går stik imod en befolkningstendens, der ville tillade DR's hjemmeside, www.dr.dk, at blive sølje for bannerreklamer.

Ifølge Børsen mener 58 procent, at reklamer burde tillades på www.dr.dk.

Hertil mener eksperter, at det vil indbringe DR et tre-cifret millionbeløb. Undersøgelsen som Greens Analyseinstitut har foretaget for Børsen viser også, at næsten 33 procent af danskerne mener, at DR skal have lov til at bringe reklamer i radio og tv, mens 39 procent er principielt imod reklamer hos DR.

Selvom de Radikale Vesntre og Dansk Folkeparti er stik uenige på mange punkter, er begge partier dog enige om at være imod ideen.

Konkurrenceforvridende

De radikales medieordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er imod reklamefinansiering, fordi partiet mener, at en af hovedpointerne med Danmarks Radio er, at det ikke er kommercielt.

”Det giver ikke nogen mening, hvis man giver DR lov til at sende reklamer," siger han.

Han mener, at noget af begejstringen af reklamer på nettet i virkeligheden skyldes en gammeldags opfattelse af nettet.

"Man tror, at nettet er et lille separat medie. I virkelighed bliver medierne mere og mere integrerede,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Reklamefrit alternativ

Han mener også, at DR skal være et reklamefrit alternativ til børn, der har nok af kommercielle medier at se på.

”Børnekunder” bruger online-tjenester mere og mere,” fortæller Simon Emil Ammitzbøll.

Desuden er det konkurrenceforvridende i forhold til private virksomheder, mener han.

”Det er urimeligt, at danskerne først skal betale 3,5 milliarder til DR og derefter ekstra kroner for diverse tinge, ” siger han.

Hos Dansk Folkeparti er begejstringen heller ikke stor.

”Når vi ikke har fået en interesse tilkendegivelse fra Danmarks Radio om, at det er en vej, de ønsker, mener jeg ikke, at det er en vej, som vi skal gå efter,” siger mediepolitisk ordfører Karin Nødgaard, der ikke er tilhænger af ideen.

DR skal forblive unik

Hun mener, at der er noget unikt ved DR, som skal fastholdes.

”DR er ikke en kommerciel kanal, derfor kan man ikke over night sige, at DR skal have mulighed for det. Kanalen har nogle ting, som de skal leve op til, det er en speciel institution i forhold til mange andre tv-kanaler,” fortæller Karin Nødgaard.

Venstre er et af de partier, der ikke ønsker et dansk tv-marked, der kun består af DR.

”Det er ikke noget, vi ønsker at lægge stemmer til. De får over tre milliarder kroner om året på DR, og det er mere end rigeligt. Det ville være forkert at lade dem spise af den kage, som det kommercielle marked lever af,” siger Venstres medieordfører Ellen Trane Nørby til Børsen.

Hun bliver assisteret af Socialdemokraternes Mogens Jensen.

”Jeg ser det som et udslag af den udbredte omtale af DR’s meget dårlige økonomi, for det påvirker selvfølgelig danskerne, at man taler om, at DR må skære i deres produktioner. Men det er utrolig vigtigt, at DR forbliver uafhængig af økonomiske interesser, og hvis man tillader reklamer på hjemmesiden, er man allerede inde på glidebanen,” udtaler han til avisen.

Konservative åbne

Den eneste medieordfører, der mener, at man burde tage public service-reglerne op til revision, er Henriette Kjær fra De Konservative.

”Jeg mener bestemt godt, at man kan snakke om reklamer i begrænset omfang – både på DR’s hjemmeside og på tv og radio. Man kunne eksempelvis tillade en fast blok efter 18.30-nyhederne,” lyder hendes forslag ifølge Børsen.

Men overbevist af sin medieordfører er Kulturminister Brian Mikkelsen (K) dog ikke.

Ifølge undersøgelsen fra Greens Analysis er de adspurgte med konservativt tilhørsforhold også de mest positive over for blandt andet bannerannoncer på dr.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere