Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen kræver stop for TDC-lovbrud

TDC stopppede aldrig med at bryde loven, efter selskabet fik påbud fra IT- og Telestyrelsen. Det fortsatte blot med en modereret model - men den går heller ikke længere.

TDC skal holde op med at bruge ulovligt udvekslede oplysninger.

Det kræver IT- og Telestyrelsen i en ny afgørelse.

Afgørelsen betyder, at TDC ikke kan opretholde rabatten over for 65.000 kunder, og samtidig har Fogedretten forhindret TDC i at opsige rabatten for de 65.000 kunder – en sag, som TDC har anket til landsretten.

Postyret drejer sig om den særlige samlerabat, som koncernen indførte i efteråret 2006.

9. oktober 2007 kom der et påbud fra klagenævnet om, at selskabet ikke måtte udnytte fortrolige oplysninger, som det har udvekslet i strid med Telelovens § 64.

Men TDC fortsatte med at give rabatten til de kunder, som var omfattet af modellen 9. oktober.

Hård kritik

Desuden ændrede TDC først reglerne for, hvordan kunder med fastnettelefon og ADSL-bredbånd på samme telefonlinie kan opnå samlerabat, seks uger efter, at Teleklagenævnet kendte TDC's informationsoverførsel af samlerabatordningen ulovlig.

Modellen mødte hård kritik hos den øvrige branche, der beskyldte TDCs nye model for at være et dybt røgslør for at dække over et fortsat lovbrud.

Rabatten er ifølge IT- og telestyrelsen ikke ulovlig i sig selv, men bliver praktiseret på en ulovlig måde.

Efter informationsoverførslen af samlerabatordningen blev kendt ulovlig, har IT- og Telestyrelsen ført tilsyn med TDC for at se, om selskabet efterlever nævnets afgørelse.

”TDC har oplyst, at selskabet er ophørt med at udveksle brugeroplysninger. En ting er, at TDC skulle holde op med udveksle oplysningerne. Men selskabet skal også holde op med at bruge de oplysninger, som det tidligere har udvekslet ulovligt,” understreger kontorchef hos IT- og Telestyrelsen, Jakob Willer, til Computerworld.

TDC har en svarfrist onsdag 12. marts.

Konkurrenter klagede

TDC indførte i sin tid samlerabatten, fordi konkurrenter hævdede, at telegiganten i to omgange modtog betaling
for kunder, der brugte deres teleforbindelse til at gå på nettet.

Først gennem betaling for den almindelige telefon og siden via en regning for bredbåndforbindelsen.

Især konkurrenterne Telenor Danmark og Telia har klaget over, at dobbeltbetalingen gennem årevis har sikret TDC ekstraindtægter på trecifrede millionbeløb.

TDC har endnu ikke besluttet, hvad virksomheden vil foretage sig i sagen endnu.

Hvis TDC følger landsrettens afgørelser, vil de andre sager være uvæsentlige for selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere