Artikel top billede

It-ledere skeptiske over iPhones nye erhvervsfokus

Apples nye bejlerier til erhvervslivet bliver mødt med en noget kølig respons fra erhvervslivet, der vil se, at iPhonen kan noget, før de hopper med på vognen.

Computerworld News Service: Mange fremtrædende it-ledere forholder sig skeptiske til Apples manglede erhvervs-ekspertise, efter Apple har meddelt, at selskabet vil tilbyde support til erhvervskunder i den nye iPhone 2.0 beta-udgivelse.

"Apple har aldrig udvist nogen meningsfuld interesse overfor erhvervslivet som kunder. Udmeldingen i dag syntes at være baseret på iPhone-erfaringerne, når det handler om almindelige forbrugere. Med SDK-udgivelsen virker det som om, at Apple mener, at alt er i den skønneste orden, og at der er styr på det hele. Jeg vil se det, før jeg tror det," siger George McQuillister fra Pacific Gas & Electric, der har 15 millioner gas og elektricitets-kunder i USA.

Ingen iPhones her

McQuillister forklarer, at han i sammenhæng med den første iPhone-udgivelse udsendte et memo til 20,000 PG&E-medarbejdere, der forklarede, hvorfor hans kollegaer ikke fik iPhones til internt brug.

"Det bekymrer mig, at vi ikke kan få de management-værktøjer og den sikkerhed, vi skal bruge. Denne gang vil jeg sige præcis det samme, og hvis der er nogen, der protesterer, får jeg bare nogle større vagter," siger McQuillister med et smil på læben.

Han indrømmer dog, at iPhonen er populær blandt PG&E's medarbejdere.

Udover tvivlen om, hvorvidt 2.0-udgivelsen overhovedet er klar til at blive brugt i erhvervslivet fra et teknologisk synspunkt, tvivler McQuillister også på, at Apple overhovedet er seriøs nok til at tilfredsstille store erhvervskunder.

"Hvis man virkelig vil fokusere på erhvervskunder, syntes jeg, at man til at begynde med burde samle en pakkeløsning med alle de funktioner og produkter, som en større virksomhed har brug for. Måske kommer der et stort udspil fra Apple snart, men som tingene ser ud nu, er der ikke meget udsigt til en egentlig målsætning på området," forklarer McQuillister.

10 af de store støtter op

Apple har udgivet en liste med 10 store virksomheder, som alle støtter op omkring 2.0 udgivelsen, heriblandt Cisco Systems, Nike, Walt Disney og Microsoft, der står bag Exchange e-mail-tilføjelsen, smo kommer med 2.0 opdateringen i juni.

I en meddelelse citerer Apple Roland Paanakker fra Nike for at sige, at han "ser frem til, at flere erhvervskunder bruger iPhone på grund af den nye Exchange-funktionalitet".

Randy Brooks fra Disney bliver også citeret i meddelelsen fra Apple, hvor han udtaler at Apple "virkelig har lavet sit hjemmearbejde og adresserer emner som sikkerhed, håndterbarhed og integration. Disney har hundredvis af iPhone-brugere, og vi forventer, at efterspørgslen stiger markant med denne nye udgivelse."

Mangler detaljer

To ledende it-skikkelser, der gerne vil forblive anonyme på grund af deres virksomheders pressepolitik, forklarer uafhængigt af hinanden, at de har ventet spændt på denne udgivelse, men at de stadigvæk mangler detaljer om sikkerheden, før de kan sige, om de vil bruge iPhone internt i deres virksomheder.

"Siden den første udgivelse har vi ønsket et BlackBerry Enterprise Server-lignende produkt, som gør det muligt for virksomheden at håndtere enhederne fra vores egen server. Med Exchange er det absolut nødvendigt, at Apple offentliggørerhvilke API'er, der kan bruges, så en tredjepart kan overtage sikkerheden og styrke iPhonen," forklarer en af de anonyme kilder.

Han uddyber sine sikkerhedsbekymringer og forklarer, at Apple allerede har fået forklaret, hvilke sikkerhedsgarantier, der kræves, men at Apple ikke har indfriet de krav endnu.

Vil ikke dele

"Vi har forhandlet med Apple i otte måneder, og selskabet vil stadigvæk ikke dele informationen, det er 'envejskommunikation', og Apple bliver nødt til at ændre den holdning, hvis selskabet vil have os som erhvervskunder."

Den anden af de to anonyme kilder forklarer, at Exchange-funktionen giver slutbrugerne adgang til virksomhedens e-mail system, men at der ikke er taget hånd om mange af de sikkerheds- og privatlivs problematikker, der stadigvæk er omkring platformen.

Han siger, at nyheden om udgivelsen ikke er nok til at overbevise ham om at indføre iPhone som standard-'smartphone' i virksomheden.

"SDK vil muligvis skabe mere robuste erhvervsapplikationer, og måske ændre vores tankegang på området, men jeg er simpelthen ikke overbevist endnu."

[i]Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere