Artikel top billede

YouTube hjælper annoncører med brugerdata

YouTube vil kunne skille indhold, der er universelt interessant, fra indhold, der er lokalt interessant, for at kunne gøre det brugbart for sine annonceringskunder.

Computerworld News Service: Googles YouTube vil snart give markedsføringsfirmaer flere data om sine video-seere, så de kan danne sig en bedre forståelse for video-klippenes rækkevidde og deres effektivitet til at øge varemærkeopmærk-somhed og -salg.

Videositet planlægger ifølge Brian Cusack, chef for salgsgruppen, at gøre finkornet data tilgængelig i andet og tredje kvartal i år, heriblandt data om brugen af YouTube-videoer, som er forankret på eksterne sites.

"YouTube har enorme mængder data, men endnu ikke mange analyser af de data," sagde Brian Cusack under en åbningstale ved eRetailer Summit i Miami i mandags.

Data til detailhandlere

YouTube, som får omkring en tredjedel af sin trafik fra USA, har næsten 20 landsspecifikke sites. Firmaet er nu ved at bygge modeller, der kan skille indhold, der er universelt interessant, fra indhold, der er lokalt interessant, for at kunne gøre det brugbart for sine annonceringskunder.

"Det er et af de store projekter for os i 2008," sagde Cusack og tilføjede, at YouTube er meget interesseret i at arbejde med detailhandlere med internationale markedsføringsstrategier.

Under sin tale forklarede Cusack, hvordan YouTube, verdens mest populære videosite, bruges af virksomheder til markedsføringsformål, hvilket er noget rimeligt nyt.

Fortsættes...

"Selv om YouTube for nylig fejrede sin tredje fødselsdag, var det først i sidste års tredje kvartal, at den indførte væsentlige annonceringsmuligheder for markedsføringsfirmaer, og er stadig ved at lære hvordan at bruge sitet til de formål," sagde Cusack.

Usolgte varer på hylderne

En ting, som YouTube for eksempel ikke gør meget i, er konventionel online-annoncering såsom sponsorerede søgningsannoncer og bannere.

"Vi har en masse usolgte varer på det område på YouTube," udtalte han.

Grunden til dette er ifølge Cusack, at YouTube ikke viser annoncer overhovedet sammen med videoer uploadet af almindelige brugere på grund af bekymring over mulige copyright-overtrædelser i de klip og på grund af mangel på kontrol over og viden om indholdet i de klip.

I stedet fremkommer der kun annoncer sammen med professionelle videoer fra YouTubes rundt regnet 1.500 kommercielle partnere, såsom Natonal Basketball Association, CBS og Universal Music Group.

Autentisk fremfor genbrug

Der, hvor YouTube oplever succes gennem sine annonceringspartnere, er i brugen af sit site på en måde, som er 'autentisk i forhold til platformen', udtalte Cusack.

Det betyder, at videoer ikke bør være genbrugte tv-reklamer. I stedet bør seere føle, at en video er lavet specielt til YouTube.

"Lad dem vide, at du ved, at du taler til dem på YouTube," udtalte han.

Derudover bør videoerne anspore til interaktivitet og engagere seere i samtale. Det er ifølge Cusack en effektiv måde for en virksomhed at bruge sin YouTube-tilstedeværelse til at promovere sine produkter og øge opmærksomheden på sit varemærke.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere