Det handlede ikke om it, men om økonomi, da José Manuel Barroso, Nicolas Sarkozy og Angela Merkel talte ved åbningsceremonien ved Cebit handelsmessen i Tyskland mandag aften.
De havde dog alligevel et par ord at sige om it's rolle indenfor politik.
Formand for EU-Kommissionen, JoséManuel Barroso, skitserede et antal skridt, som EU vil tage i år til fordel for små og mellemstore virksomheder, som udgør hoveddelen af den tyske økonomi, og som de store softwarevirksomheder såsom SAP i stigende grad gør kur til.
Et af disse skridt er at hjælpe SMV'er til at danne fællesskaber - noget som bedre kommunikationssoftware måske kan hjælpe med.
Fri bevægelighed
Det vil ligeledes være en prioritet at styrke den fri bevægelighed af viden indenfor EU's indre marked, mener Barroso.
Her i blandt vil være skridt til at fremme bevægelighed af forskere mellem universiteter med afsæt i tidligere akademiske reformer – men også lovgivning til at håndhæve overholdelse af intellektuelle rettigheder, sagde han.
Han forklarede dog ikke, hvordan det sidste skulle kunne hjælpe den fri cirkulation af viden.
Intellektuelle rettigheder
Tysklands kansler Merkel talte også om intellektuelle rettigheder, men i sammenhæng med EU's transatlantiske partnerskab med USA.
Dette er til for at sikre rimelige vilkår for virksomheder på begge sider, hvor "rimelige vilkår betyder sammenlignelige standarder, og at der er en fornuftig beskyttelse af intellektuelle rettigheder," sagde hun.
I det folk i stigende grad vender sig mod computeren for at få information – et tema, der blev udforsket af den tidligere taler, Microsofts topchef Steve Ballmer – luftede Merkel spørgsmålet:
"Hvordan kan jeg... fortsættes
... påvirke beslutningstagere, der endnu ikke har besluttet sig for, om de udelukkende vil sætte deres lid til computeren?"
Men computere, og den information de giver adgang til, vil også hjælpe demokratiet, sagde hun:
"Diktaturer har strukturelle ulemper, der tydeliggøres af al den kommunikationsfrihed."
Merkel talte om succesen af nogle af Tysklands planer om at give borgere adgang til statslig information og tilføjede, som en bemærkning til den franske præsident Sarkozy, at sådanne programmer vil være lettere at indføre i Frankrig på grund af landets mere centraliserede statsmagt.
Sarkozy var for sin del mere beskæftiget med at gøre det muligt for borgere selv at skaffe adgang til information.
"Jeg vil have, at 70 procent af de franske husstande har en computer og at 100 procent har adgang til en højhastigheds-internetforbindelse, hvad enten den er mobil eller stationær, ved udgangen af 2012," sagde han.
Om ikke andre vil Frankrigs teleoperatører i hvert fald øjne de økonomiske fordele ved Sarkozys it-politik
Oversat af Thomas Bøndergaard