Artikel top billede

Foto: CeBIT (Foto: CeBIT)

Sarkozy, Merkel og Barroso i åbningskalas på CeBIT

Tre topfigurer fra Europas absolutte magt-elite åbnede den tyske CeBIT-messe i skøn forening. Se her, hvad José Manuel Barosso, Nicolas Sarkozy og Angela Merkel havde på hjerte om it-udviklingen.

Det handlede ikke om it, men om økonomi, da José Manuel Barroso, Nicolas Sarkozy og Angela Merkel talte ved åbningsceremonien ved Cebit handelsmessen i Tyskland mandag aften.

De havde dog alligevel et par ord at sige om it's rolle indenfor politik.

Formand for EU-Kommissionen, JoséManuel Barroso, skitserede et antal skridt, som EU vil tage i år til fordel for små og mellemstore virksomheder, som udgør hoveddelen af den tyske økonomi, og som de store softwarevirksomheder såsom SAP i stigende grad gør kur til.

Et af disse skridt er at hjælpe SMV'er til at danne fællesskaber - noget som bedre kommunikationssoftware måske kan hjælpe med.

Fri bevægelighed

Det vil ligeledes være en prioritet at styrke den fri bevægelighed af viden indenfor EU's indre marked, mener Barroso.

Her i blandt vil være skridt til at fremme bevægelighed af forskere mellem universiteter med afsæt i tidligere akademiske reformer – men også lovgivning til at håndhæve overholdelse af intellektuelle rettigheder, sagde han.

Han forklarede dog ikke, hvordan det sidste skulle kunne hjælpe den fri cirkulation af viden.

Intellektuelle rettigheder

Tysklands kansler Merkel talte også om intellektuelle rettigheder, men i sammenhæng med EU's transatlantiske partnerskab med USA.

Dette er til for at sikre rimelige vilkår for virksomheder på begge sider, hvor "rimelige vilkår betyder sammenlignelige standarder, og at der er en fornuftig beskyttelse af intellektuelle rettigheder," sagde hun.

I det folk i stigende grad vender sig mod computeren for at få information – et tema, der blev udforsket af den tidligere taler, Microsofts topchef Steve Ballmer – luftede Merkel spørgsmålet:

"Hvordan kan jeg... fortsættes

... påvirke beslutningstagere, der endnu ikke har besluttet sig for, om de udelukkende vil sætte deres lid til computeren?"

Men computere, og den information de giver adgang til, vil også hjælpe demokratiet, sagde hun:

"Diktaturer har strukturelle ulemper, der tydeliggøres af al den kommunikationsfrihed."

Merkel talte om succesen af nogle af Tysklands planer om at give borgere adgang til statslig information og tilføjede, som en bemærkning til den franske præsident Sarkozy, at sådanne programmer vil være lettere at indføre i Frankrig på grund af landets mere centraliserede statsmagt.

Sarkozy var for sin del mere beskæftiget med at gøre det muligt for borgere selv at skaffe adgang til information.

"Jeg vil have, at 70 procent af de franske husstande har en computer og at 100 procent har adgang til en højhastigheds-internetforbindelse, hvad enten den er mobil eller stationær, ved udgangen af 2012," sagde han.

Om ikke andre vil Frankrigs teleoperatører i hvert fald øjne de økonomiske fordele ved Sarkozys it-politik

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere