På et møde i eftermiddag har hovedbestyrelsen i IT-Branchen besluttet, at selskabet Comitel og Peer Kølendorf kan blive som medlemmer. Der har ellers de seneste måneder været intern uro i foreningens udvalg for it-branchens distributører.
Sagen har fået en anden distributør, direktør Jørn Rosenmeier, til at melde sig ud af IT-Branchen i protest mod Peer Kølendorfs sæde i bestyrelsen.
Jørn Rosenmeier ville ikke være medlem af en forening, hvor han i forhold til skatteministeren skulle repræsenteres af en person, der har ejet et selskab, der har været involveret i momskarruseller.
Ophøjet ro
Men det tager hovedbestyrelsen i brancheforeningen med ophøjet ro. Formanden, administrerende direktør Lars Monrad-Gylling fra KMD, kalder i en pressemeddelelse stridighederne i distributørudvalget beklagelige.
Men brancheforeningen har ifølge pressemeddelelsen i en årrække haft en tæt dialog med Skat om, hvordan momskarruseller kan bekæmpes. Hovedbestyrelsen bakker op om distributørudvalgets indsats på området og giver to grunde til, at Comitel og Peer Kølendorf kan blive i foreningen:
"- at der ikke har været nogen sigtelse og der er ikke sket nogen domfældelse af Comitel og dettes datterselskab Comitel International for adfærd, der er i strid med ITBs etiske regningslinier, herunder hovedregel 1 om god brancheskik, ligesom der ikke er rejst nogen sigtelse eller foreligger nogen domfældelse af Peer Kølendorf for sådanne forhold.
- at der heller ikke er påpeget nogen konkret adfærd fra selskaberne Comitel og dettes datterselskab Comitel International eller fra personens Peer Kølendorfs side, der udgør en overtrædelse af IT-Branchens etiske retningslinier, herunder hovedregel 1 om god brancheskik. Peer Kølendorf har tværtimod vidnet for anklagemyndigheden mod eks-direktør Klaus Hansen fra Comitel International i den personlige straffesag mod denne."