Artikel top billede

Sådan stopper du den uophørlige genstart af Vista

Følg disse gode råd fra Microsoft og undgå, at din Vista-maskine genstarter og genstarter og genstarter, som det kan være tilfældet efter Microsofts seneste opdatering.

Computerworld News Service: Selv om Microsoft endnu ikke har rettet en opdatering, der sendte nogle Windows Vista-maskiner ud i en endeløs løkke af genstart, har Microsoft udsendt adskillige workarounds, som brugere kan anvende til at genvinde kontrollen over deres computere.

Sidste uges opdatering – faktisk et par obligatoriske filer, der modificerer Vistas installationskomponenter for at forberede styresystemet til Service Pack 1 (SP1) – fik nogle systemer til at genstarte igen og igen, mens andre simpelthen gik i stå under opstart.

På jagt efter årsagen

I tirsdags reagerede Microsoft på flodbølgen af indlæg på selskabets supportfora ved at fjerne filerne fra Windows Update, indtil det er blevet klarlagt, hvad der gik galt.

Selv om nogle brugere klarede at stoppe genstarten på egen hånd eller med hjælp fra andres indlæg på en Microsoft-supportnyhedsgruppe, var Microsoft officielt tavs om en rettelse eller workaround indtil i fredags.

Supportdokumentet KB949358 bekræftede, hvad brugere har fortalt om i over en uge.

Computeren vil genstarte

"Når du prøver at installere en opdatering fra Windows Update på en computer, der kører Windows Vista, har du måske modtaget denne meddelelse: 'konfigurerer opdatering 3 ud af 3. 0 % færdig'," står der i dokumentet.

"Efter du modtager denne meddelelse, vil computeren gå tilbage til skærmen, der viser den samme meddelelse. Derudover er opdateringen ikke installeret korrekt, og computeren vil genstarte."

Dokumentet beskriver også tre metoder til at stoppe genstarten og genvinde kontrollen over computerne.

Løsningen er her

Selskabet foreslår, at man prøver metoderne i denne rækkefølge:

- Start Windows Vista ved at bruge Windows installationsmediet og vælg da "Reparer computeren";

- Start computeren i Safe Mode, og brug så funktionen Reparer eller Genskab System;

- Omdøb filen "Pending.xml", og rediger da registret.

De fleste, dog ikke alle, brugere, som har forsøgt sig med disse metoder tidligere, rapporterer, at de har..fortsættes

... genvundet kontrollen over deres computere.

Spøgefugle på support-nyhedsgruppen har imidlertid døbt den uheldige situation "Microsofts Valentinsdag Vista-massakre," i en hentydning til den dag, hvor rapporterne begyndte at strømme ind på forummet.

Klager over dårlig rådgivning

Mange har også klaget over dårlige råd fra Microsofts telefonsupport, men udtaler, at de har formået at genvinde kontrollen over deres computere ved hjælp af et af de tre råd, som virksomheden har opridset.

"Jeg modtog denne opdatering 14. februar og den dræbte Vista," lyder det fra en bruger, der identificerer sig som D Clarke. "Jeg brugte det meste af to dage på at tale i telefon med en Microsoft-fyr fra Indien ved navn 'Steve'."

I stedet for at vente på at Microsoft-repræsentanten skulle ringe tilbage, prøvede Clark funktionen "Reparer computeren", den første foreslåede metode i supportdokumentet fra i fredags.

Selvom en patchet opdatering endnu ikke er tilgængelig, har Microsoft tillid til, at forsinkelsen ikke vil ødelægge tidsplanen for udgivelsen af SP1.

"Dette vil ikke påvirke udgivelsesplanen for SP1," skrev en talskvinde for virksomheden i en email torsdag.

"Vi følger tidsplanen for udgivelsen af Windows Vista SP1 til Windows Update og download-centret midt i marts og til brugere af Automatisk Opdatering midt i april."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere