Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Ikke alt der glimter er af guld - heller ikke web 2.0

Klumme: Når en applikation ikke er strategisk vigtig for en virksomhed, bliver den behandlet derefter. Det gælder naturligvis også for web 2.0-applikationer.

Claus Sølvsteens skønne klumme “Farvel Fjæsbog” var inde på det i januar: Det er ikke alt, der glimter, der er af guld – det er ikke alt web 2.0, der er lige anvendeligt, i hvert tilfælde ikke i en forretningsmæssig sammenhæng.

Det understreger en frisk IDC-analyse med stor tydelighed.

Mens der er store forventninger hos danske og svenske virksomheder til fremtiden for wikis, blogs, communities, ja selv til 3D-universer, bliver der set med noget strengere øjne på de sociale netværk.

Hvor 19 procent af de danske og svenske virksomheder anvender sociale netværk i dag, er det kun 15 procent, der forventer at anvende netværkene om et år.

Vi kender det fra os selv

De fleste af os kender det jo fra vores egen mailboks.

Spandevis af invitationer til at blive medlem af det ene eller det andet netværk.

Desværre hænger ingen af dem sammen med hinanden, så hvis man ikke passer på, ender man jo med at opdatere sig ihjel. Og så er det blevet dyrt at vedligeholde netværket.

Et af nøgleordene her er integration. Eller rettere sagt mangel på samme.

De mange web 2.0-muligheder virker hver for sig fint, men de hænger ikke sammen med noget.

Wiki’en er ikke umiddelbart bygget sammen med vores andre videndelingværktøjer, og aktiviteterne på bloggen er kun sjældent koordineret med andre kommunikationsaktiviteter.

Får lov til at leve sit eget liv

Når en applikation ikke er strategisk vigtig for en virksomhed, bliver den behandlet derefter.

Den får lov til at leve sit eget liv, fordi ingen stiller krav om, at den skal integreres med virksomhedens centrale systemer.

Men i takt med, at applikationen bliver vigtigere, stiger også kravet om integration.
Fortsættes...

Den strategisk vigtige information skal naturligvis udnyttes og sammenholdes med anden central information.

Så vigtige er web 2.0-applikationerne ikke endnu. Men når de bliver det, vil der også blive stillet krav om integration – uden tvivl.

Og det er her, systemintegratorerne kommer ind i billedet.

Indtil nu har der ikke været brug for dem, for ingen har haft behov for sammenhængen, web 2.0-værktøjerne har stået alene.

Men når wiki’en går fra at være et eksperiment til at være strategisk nødvendig, bliver der brug for hjælp til at skabe sammenhængen, både forretningsmæssigt og systemmæssigt.

Parallelt vil vi se integration på softwaresiden. Notes og Exchange vil blive udvidet med mere “social” funktionalitet, der dels vil medvirke til at løfte web-2.0 anvendelsen i virksomheden og dels vil give mere at lave til de hårdtarbejdende systemintegratorer.

IDC’s analyse af web 2.0 er tilgængelig som download via Computerworlds whitepaper-sektion.

Karsten Fogh Ho-Lanng er analysedirektør i IDC Nordic.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere