Artikel top billede

Danske Microsoft-partnere hylder ny Microsoft-kurs

De danske Microsoft-guldpartnere hilser gigantens åbenhedsinitiativ rettet mod open source-miljøet velkomment med åbne arme. Øget åbenhed vil også komme dem til gode, mener de.

Selvom Microsofts nye åbenhedsstrategi kan betyde øget konkurrence for softwaregigantens partnervirksomheder, hilser danske guldpartnere initiativet velkommen med trutmund.

”Det lyder meget interessant, hvis dokumentationen bliver bedre, og der bliver mere fri adgang til API’er,” siger Morten Fischer Madsen, direktør i Fischer & Kerrn, der er certificeret Microsoft-guldpartner.

I dag er det nemlig ikke kun open source-udviklere, der undertiden har problemer med adgangen til Microsofts protokoller.

”Der er enkelte områder, hvor det nu er hemmeligt, hvordan Microsoft gør tingene. Man har adgang til at pille ved tingene, men man ved bare ikke, hvad man piller ved,” siger Morten Fischer Madsen.

Han medgiver, at der er en vis konkurrencefordel i at arbejde som Microsoft-partner. Og det vil den nye Microsoft-kurs ikke ændre stort ved, mener han, selv om noget af partner-fordelen vil forsvinde.

”Vi har brugt utrolig meget tid på at sætte os ind i tingene, Det giver os en fordel,” siger Morten Fischer Madsen.

Øget konkurrence betyder ikke noget

Der er stadig en vis usikkerhed blandt partnerne om, hvad det præcis er, Microsoft lukker op for, men den generelle konsensus synes at være, at åbenhed er godt, og mere åbenhed er rigtigt godt.

”Jeg har ikke noget problem med, at den åbenhed også kommer en masse, der ikke er certificerede Microsoft-partnere, til gode. Jeg skal ikke konkurrere på at være beskyttet, jeg skal konkurrere på at være dygtig og bedst,” lyder det fra Simon B. Christoffersen fra Microsoft-partneren Systemtech.

Den øgede konkurrence, der kan komme fra eksempelvis open source-leverandører, er han ikke nervøs for.

”Jeg forventer ikke, at det vil komme til at betyde det store økonomisk, i hvert fald ikke på kort sigt. Jeg ved ikke, om det kan komme til at betyde noget på meget langt sigt. Jeg tror det egentlig ikke, og jeg er klar til at tage den konkurrence, der kommer,” siger Simon B. Christoffersen.

Sund tendens

Hos Netcompany er man også positivt indstillet til udsigten til, at Microsoft åbner yderligere for godteposen.

”Åben teknologi er en tendens, og en meget sund tendens, i markedet. Det mener vi er...fortsættes

... en hel rigtig udvikling, som har været i gang længe. Ethvert yderligere skridt er godt for kunderne og godt for leverandørernes mulighed for at levere sammenhængende løsninger til kunderne,” siger direktør i Netcompany, Carsten Gomard.

Heller ikke han virker særlig bekymret over udsigten til øget konkurrence.

"I forhold til at lave de rigtige løsninger, så er det et ubetinget plus, at teknologierne bliver mere åbne. At det så også er godt for leverandører, der har et lidt andet fokus end os, det er dem inderligt vel undt,” siger Carsten Gomard.

Ingen ved hvad der sker

Udover glæden ved øget åbenhed er der en anden ting, der går igen hos partnerne.

De er usikre på, hvad Microsofts træk kommer til at betyde - både for dem selv og andre leverandører, der pludselig får adgang til 30.000 sider med specifikationer på Microsofts API’er.

”Det er på nuværende tidspunkt lidt svært at sige, hvad det vil komme til at betyde. It er som regel lidt mere komplekst end som så. Som udgangspunkt er det positivt, men jeg har virkeligt svært ved at sige, om det får den helt store virkning,” siger Jesper Scharff, ansvarlig for LogicaCMG (tidligere WM-data) i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere