13-15

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop

13. Søgeportaler

Hvor er de nu? Da dot-com-bølgen var på sit højeste, havde surferne mange muligheder: AltaVista, Excite, Infoseek, Lycos og mange flere. I dag er de fleste døde. Få har overlevet som for eksempel Ask.com, men kun efter gentagne redesigns.

Kald det bare hybris. I stedet for at koncentrere sig om søgefunktionerne, gik de med i portalkapløbet. De byggede dashboards fyldt med sportsresultater, børsnyheder, horoskoper, vejrudsigter, nyheder, instant messaging, spil og betalt indhold - at finde det, du søgte efter var lige som 'Find Holger'. Hverken fisk eller fugl.

De blev en blanding af søgeportaler og portaler med generelt indhold. Yahoo fik brugerne med på sidstnævnte. Og da iværksættervirksomheden Google kom på banen med et overskueligt brugerinterface og en søgefunktion af høj kvalitet, sagde brugerne forsvind til de andre søgemaskiner.

14. Netscape 6

Vendepunktet for browseren kom i 1997, da Internet Explorer 4.0 blev udsendt. For første gang var IE bedre end Netscape Communicator. Den var ikke bare hurtigere, den havde også flere features og bedre kompabilitet med standardudstyr.

Netscape skulle have slået tilbage med det samme, men tøvede. Da Microsoft pressede på med IE5, stod Netscapes Mozillaprojekt i stampe, og der udkom kun fejlbehæftede preview-udgaver. Da Netscape endelig udsendte version 6.0, var det en oppustet rodebutik. Krigen var tabt.

Ironisk nok lever den forrige Netscape Communicator stadig som open-source-projektet SeaMonkey - sandsynligvis fordi ideen lød godt, men resultatet er skuffende.

15. Palm OS Cobalt

Det eneste der er værre end at opgive et lukrativt marked er, at få total dominans og så tabe det hele på gulvet. Hvad ellers kan man sige om Palm? De var revolutionære og konkurrencen fra Microsoft var der kun grin til overs for.

Så kom der en årrække med sammenlægninger, opkøb og rebranding. Alt i mens faldt salget. Da Palm endelig var klar med Cobalt OS i 2004, fik de ikke solgt nogle licenser.

Nu beder Palm en stille bøn. Den næste Palm OS vil være Linuxbaseret, men hvornår den kommer, anes ikke. Og det betyder heller ikke så meget. Til den tid bruger vi årets Treo'er med Windows Mobile.

Oversat af Bo Madsen.

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere