7-9

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop

7. 64-bit desktop pc'en

Vi er alle vant til, at chipproducenterne overdynger os med numre. Men da gigahertz-ræset kølnede, begyndte livet at minde om filmen 'Spinal Tap'.

Hvor mange bits understøtter din processor, 16, 32? Min går helt op til 64! IBM og Apple startede muligvis vanviddet i 2002, men Intel og AMD var hurtige til at følge efter .

Humlen i det hele er, at ingen kunne tænke på en seriøs årsag til, hvorfor en gennemsnits-pc skulle have adgang til ekstra 16 exabytes RAM.

64-bit-operativsystemerne er stadig bagud i forhold til 32-bit, og applikationerne er ikke til stede. Men hvem bryder sig om det? Det handler ikke om, hvor mange bits du har - det er kernerne, der har betydning. Eller?

8. Elektronisk valuta

Hvis du leder efter det perfekte supplement til e-handel, hvorfor så ikke anvende e-penge? Hvis gadebutikkerne kan blive virtuelle, så kan kundens pengepung vel også.

Dot-com-æraen frembragte en underskov af alternative valutaer og loyalitetsprogrammer. Mange positionerede sig som mikrobetalingsløsninger. Ideen var, at sælgeren selv kunne håndtere de små gebyrer, der betales ved handel med kreditkort.

Det kan godt være, at it-folk finder sig i at blive betalt med aktier, men for kunderne var der kun en ting, der var værre end træ-penge - og det var digitale penge.

9. Mac-kloner

Ingen hængte flere gulerødder op foran kundernes næse end Apple gjorde sidst i 90'erne. I årevis havde Mac-tilhængerne set efter billigere alternativer til Apples dyre maskiner med specialkomponenter.

Apple sagde ok i 1995 og markedet blev oversvømmet med billige Mac-kloner fra firmaer som Power Computing, Motorola og Umax. To år senere var de alle forsvundet.

Klon-tilhængerne var rasende og Apples strategi med, at klon-kunderne ville skifte til Mac slog fejl. Klon-producenterne brugte pc-komponenter, hvilket var et angreb på Macs kultiverede image - og deres populartiet udstillede samtidig, hvor middelmådige Apples egne tilbud var.

Det viste sig, at Apple ikke havde brug for nye producenter, men snarere en ny ledelse.

Oversat af Bo Madsen.

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere