1-3

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop

1. Sikkerhed

Der er computere involveret i alle aspekter af forretningslivet. Vi stoler på, at de kan holde styr på vores filer, beregne vores tal og facilitere vores kommunikation.
Hvornår lærer vi det?

Vi er tredive år henne i pc-æraen, og det ser ud til, at sikkerheden konstant bliver dårligere. Computervira og orme, der er ganske simple, ser ud til at være lige så sejlivede som en almindelig forkølelse.

Internettet, e-mails og instant messaging har givet kriminelle uforudsete muligheder for at snyde, scamme og udspionere elektronisk.

Sidste år mistede virksomheder kundeoplysninger til cybertyve som det aldrig er set før. Dagens store datalagre udgør et appetitligt mål, der kan overføres til en håndfuld dvd'er, som nemt kan være i jakkelommen.

Hvis bilindustrien havde samme syn på sikkerhed som softwarefremstillerne, så kørte vi alle i gamle smadderkasser. Og sikkerheden i luftfartsselskaberne ville minde om den, busselskaberne bruger for at fange billetsnydere.

Nu, da vi har bygget en digital verden på et usikkert fundament, er det meget besværligt at løse sikkerhedsproblemerne - måske for besværligt. Vi kan måske blive nødt til at leve med den kendsgerning, at computerteknologi i meget usikker, så pas på, bruger!

2. Windows Vista

Hvad nu hvis du holdt en fest for verdens mest revolutionerende styresystem og ingen dukkede op? Og dog. Da Vista kom, lignede det mere et fejlslået kupforsøg end en fest.

På trods af mange forsinkelser kom ventede features, såsom WinFS og Monad command shell ikke med i den færdige version af Vista, selv om systemkravene voksede og voksede.

Da støvet endelig havde lagt sig, lignede Vista mere en oppustet version af Windows XP, der var pyntet med lidt 3D-renderet maling. Læg hertil dårlig performance, hullet driversupport, besvær med brugerfladen og en tvivlsom applikationssikkerhedsmodel.

Pludselig var Linux ikke nogen skør idé længere. Gad vide hvad der skal få risiko-bekymrede virksomheder til at vælge Vista - men jo, der altid Service Pack 1, ikke? Eller måske Service Pack 2.

3. iPod-immitationer

Apple har altid været underhunden i forhold til pc-markedet. Måske er det årsagen til, at elektronikindustrien har en kronisk vane med at undervurdere iPod.

Konkurrenterne er kommet - og gået. Og de går, når kunderne ser deres andensorterings hardware og gyselige interfaces. Fra Microsofts grimme, haltende Zune til Trekstors planer om at lave en player med det tæerkrummende navn i.Beat blaxx.

Det ser ikke ud til, at nogen kan få styr på det - selv om Apple viser vejen.

SanDisk var for nylig så frustreret, at det udsendte reklamer, hvor iPod-tilhængerne blev kaldt for 'iChimps' (chimpanser, red.). Spørgsmålet er, om de hader iPod'en eller de mange millioner kunder, der nægter at købe deres forbandede kopier.

Oversat af Bo Madsen.

Tilbage til artiklen: Her er alle tiders 25 største teknologiske flop




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere