Artikel top billede

'Kodenavn Rome' er en ny udgave af Live Search tjenesten, som blev afsløret i sammenhæng med Microsofts bud på Yahoo.

Microsoft fortsætter ufortrødent trods Yahoo-drama

Microsoft fortsætter med sine udvidelsesplaner på søgemaskineområdet, selv om opkøbet af Yahoo falder uheldigt ud.

Computerworld News Service:Søgemaskinevirksomheden Fast Search and Transfer (FAST), som efter alt at dømme snart bliver opkøbt af Microsoft, tilføjede i onsdags 'personalisering' til sit eksisterende repertoire.

Samtidig afslørede firmaet flere detaljer om, hvordan Microsoft vil bruge teknologien.

Microsoft forbereder også en ny udgave af Live Search tjenesten, kodenavn Rome, som blev afsløret i sammenhæng med Microsofts bud på Yahoo. Microsoft vil ikke udtale sig nærmere om dette.

Vedholdende

Virksomhedens overordnede søgemaskinestrategi vil sandsynligvis blive afbrudt, hvis opkøbet af Yahoo bliver en realitet. Microsoft insisterer på at afslutte handlen, hvad enten Yahoos bestyrelsesmedlemmer vil det, eller ej.

Microsoft vil efter sigende gå meget langt for at få fingre i Yahoo, og vil formentlig forsøge at afsætte Yahoos bestyrelse, som afslog Microsofts rundhåndede milliardtilbud, for at nå sit mål.

"Der er mange bevægelige dele her," siger Chris Swenson, analytiker ved NPD gruppen, om Microsoft seneste bevægelser på søgemaskinemarkedet.

På trods af dette tager Microsofts opkøb af FAST form, og forventes afsluttet i april eller maj.

Personlige valg

Sidste onsdag afslørede Zia Zaman fra FASTs globale marketingsafdeling en ny kategori af software, som virksomheden udvikler kaldet 'interaktion management'.

Under denne betegnelse gemmer der sig et nyt produkt kaldet 'FAST Personalization Framenwork', der tilbyder søgefunktioner meget lig dem, vi ser på forbrugersider som for eksempel amazon.com, hvor søgemaskinen foreslår produkter og services baseret på tidligere valg.

Zaman forklarer at denne form for 'personalisering', som FAST tilegnede gennem opkøbet af virksomheden AgentArts, kan blive et kraftigt søgeværktøj for virksomheder.

"En forsker, for eksempel, kan finde værdifuld information, hvis en søgemaskine ikke blot leverer direkte relevante resultater, men også andre resultater relateret til informationen.

Der er en masse relevant information indenfor 'husets fire vægge', som forskere eller medarbejdere ikke engang ved at de leder efter, før de har fundet det.

FASTs søgeteknologi leder også udenfor firewallen efter den mest relevante information, der også kan personaliseres igennem det nye framework," forklarer Zia Zaman.
Fortsættes...

Microsoft fortsætter for fuld damp

Nyt datterselskab

Når opkøbet er gennemført, vil FAST fungere som et datterselskab under Microsoft og bibeholde størstedelen af sine nuværende aktiviteter. Virksomheden vil være underlagt Microsofts SharePoint team, som er en del af den afdeling, der også indbefatter Microsoft Office.

SharePoint er portaldelen af Microsofts samarbejdsstrategi for Office og linker yderligere ind i Microsofts bagvedliggende CRM og ERP applikationer. Samtidig er den en del af virksomhedens mere overordnede business-intelligence strategi.

"SharePoint lader allerede medarbejdere søge på tværs af virksomhedens projekter. FASTs teknologi skal forbedre og udvide søgefunktionerne i SharePoint," siger Zaman.
Onlinebrugere fik allerede i september tilbudt en ny version af Live Search, og funktionen blev for nylig opdateret med en forbedret søgealgoritme.

Den anden større opdatering af Live Search, kodenavn Rome, vil fortsætte 'for fuld damp' uanset udfaldet af Yahoo-sagen, ifølge kommentarer fra Steve Ballmer under et medarbejdermøde omhandlende Yahoo opkøbet.

"Vi skal fortsætte med vores Rome udgivelse, vi skal ind på markedet," siger Ballmer.

Ingen kommenaterer

Selv om oplysningerne stammer fra finanstilsynet i USA og er fundet i en SEC-fil omhandlende opkøbet af Yahoo, vil Microsoft ikke anerkende eksistensen af Rome projektet.

Virksomhedens public relations afdeling siger i en e-mail, at de "ikke vil kommentere spekulationer om interne kodenavne."

"Hvis Yahoo opkøbet ikke går igennem, kan Microsoft trække på FASTs teknologi og ikke blot styrke sine interne søgefunktioner, men også sine internetsøgning funktioner.

Hvis købet bliver en realitet, bliver det mere kompliceret med hensyn til hvilken teknologi Microsoft vælger at implementere de forskellige steder.

På trods af ulemperne ved at kombinere så mange forskellige søgeteknologier, vil opkøbet af Yahoo tilbyde Microsoft en meget stor platform af muligheder, for at udvide indenfor alle afskygninger af søgemaskinemarkedet," siger Chris Swenson fra NPD.

Zia Zaman fra FAST forklarer, at de stadig forhandler med Microsoft om, hvor præcis FASTs teknologi skal implementeres.

"Live Search er en mulighed, men der er ingen specifikke planer for det endnu," siger Zaman.

Oversat af Jimmie Gustafsson




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere