Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Artikel top billede

Red Hat løfter sløret for nye open source-projekter

Tema: Red Hats JBoss Enterprise SOA Platform vil være tilgængelig senere på måneden. Samtidig præsenterer Red Hat tre nye open source-projekter.

Computerworld News Service: Meddelelserne kom dagen efter, at Red Hat præsenterede sit syvårs-mål om at eje 50 procent af al middleware ved at bruge JBoss til at forankre platforme til portaler, SOA og applikations-servere og –tjenester.

Ifølge Red Hat vil virksomhedens open source SOA-platform indeholde innovation, der udspringer af en række open source-projekter på JBoss, hvoraf Red Hat nu har introduceret de tre.

De tre projekter er
- Black Tie, som vil skabe transaktionskilde, der kan integrere eller erstatte legacy transaction monitors, særligt Tuxedo, med JBoss.orgs Transaction-projekt,
- JBoss DNA, et register til netværkstjenester
- RHQ, en SOA management-platform, der efterhånden vil understøtte både JBoss- og Fedora-platformen.

Nedbrydende

SOA Platform indeholder allerede komponenter, der startede som open source-projekter, herunder JBoss ESB, JBoss jBPM og JBoss Rules.

ESB skaber teknologi til integration, formidling, forandring og registrering af applikationer og tjenester. JBPM tilfører planlægning af tjenester og arbejdsgange, mens Rules indeholder management og integration af virksomhedspolitikker og –regler og indholdsbaseret dirigering, der beror på regler.

Red Hat følger samme model, der bruges til udvikling af Linux OS. Man indbyder til innovation inden for fællesskabet af Fedora open source-projekter og udnytter så resultaterne til inkludering i Red Hat Enterprise Linux, hvor det kan stabiliseres og understøttes.

”Vi vil gerne være nedbrydende med vores innovation, men ikke nedbrydende, når det kommer til produktion,” fortæller Sacha Labourney, direktør for engineering middleware hos Red Hat.
Fortsættes...

Skal understøtte applikationer og arbejdsgange

SOA-platformen er udviklet til at skabe infrastruktur, der understøtter SOA’er og integration af applikationer og arbejdsgange.

Platformen kombinerer integration af virksomheds-applikationer, arbejdsgange og regelstyring og event-drevet arkitektur-teknologi. Talspersoner fra Red Hat oplyser, at platformen er designet til at støtte brugere, lige fra dem der er involveret i mindre integrationsprojekter til fuldt udviklet brug af SOA-infrastruktur.

Red Hat har flere partnere til at supplere sit arbejde, herunder Active Endpoints, Amberpoint, SeeWhy, SOA Software, Vitria Technology, Information Builders og iWay Software.

Red Hat fortæller, at Black Tie-projektet vil starte om to måneder. JBoss DNA, der første i en række SOA governance-projekter, er sat til at begynde om en måned, efterfulgt af præsentation af flere projekter om to måneder. RHQ-projektet er allerede oppe at køre.

Kommerciel uvished

Craig Muzilla, direktør for Red Hats middleware-afdeling, fortæller, at der er svært at sige, hvornår der udspringer kommercielle produkter af projekterne, men han fortæller, at brugerne kan se frem til resultater ved udgangen af året.

Ifølge Red Hat vil Black Tie-projektet understøtte ATMI-programmeringsgrænsefladen og dermed afhjælpe migrering. Projektet stammer fra teknologi fra Ajuna, som JBoss opkøbte i 2005, før det blev opkøbt af Ret Hat.

Med sit governance-projekt håber Red Hat at angive tonen for open source SOA-management. JBoss DNA, et metadata-depot og UDDI-register, er projekter, der starter det, der vil blive til en række management-komponenter, fortæller Craig Muzilla.

Projektet er baseret på teknologi, Red Hat købte, da det købte MetaMetrix i april 2007.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere