Datatilsynet mener ikke, at det er nødvendigt at efterforske sagen om blandt andet udleverede CPR-numre, da den omtalte betjent allerede er dømt for andre forhold.
Det er svaret på Kurt Loftkjærs klage til Datatilsynet, som nu er blevet afvist.
Trusler på livet
Udleveringen af familien Loftkjærs personlige oplysninger, herunder CPR-numre, har ført til, at Kurt Loftkjær har modtaget trusler på livet.
I januar 2007 blev Kurt Loftkjær klar over, at hans oplysninger var blevet videregivet af en betjent, som havde samarbejdet med en tidligere kollega, der nu arbejdede som detektiv.
Sammen trak de to personlige data ud af CPR-registeret, men blev i 2005 opdaget og senere dømt.
Ved en tilfældighed havde myndighederne opdaget, at familien Loftkjærs oplysninger var blandt de oplysninger, som var hentet, og kontaktede i 2007 Kurt Loftkjærs advokat.
Selv om betjenten blev dømt for at have udleveret personlige oplysninger, indgik udleveringen af familien Loftkjærs data ikke i anklageskriftet.
Det fik Kurt Loftkjær til at klage til Datatilsynet, som står for at holde opsyn med behandlingen af persondata i Danmark.
Vil ikke behandle sagen
Men hos Datatilsynet ønsker man ikke at behandle sagen yderligere - med henvisning til, at der allerede er afgivet dom i sagen fra anklagemyndighedens side.
”… kan Datatilsynet oplyse, at det er anklagemyndigheden, der – i medfør af retsplejelovens bestemmelser herom – vurderer, hvilke forhold der skal indgå i en påtale,” fremgår det af Datatilsynets svar på klagen.
I stedet henviser Datatilsynet til anklagemyndigheden, som har ført sagen mod de to involverede.
Klager igen
Kurt Loftkjær mener ikke, at anklagemyndigheden har kunnet tage stilling til hans sag, når hverken politiet eller Datatilsynet har efterforsket, om persondataloven er blevet overholdt.
”Alene af den grund er det min klare opfattelse, at sagen ikke kan afvises, før der er sket en undersøgelse af forholdet iht. almindelige forvaltningsretlige regler,” skriver Kurt Loftkjær i en kommentar til Datatilsynets afvisning.
Kurt Loftkjær vil fortsætte sagen med en uddybende klage til Datatilsynet, da han ikke mener, at der er noget sikkerhedssystem på plads til at opdage brud på persondataloven, som han oplevede det.