Artikel top billede

Datatilsynet afviser klage om datalæk

I sagen hvor en politibetjent ulovligt udleverede personlige oplysninger til en tidligere kollega, afviser Datatilsynet nu at undersøge, om borgerens rettigheder er overtrådt.

Datatilsynet mener ikke, at det er nødvendigt at efterforske sagen om blandt andet udleverede CPR-numre, da den omtalte betjent allerede er dømt for andre forhold.

Det er svaret på Kurt Loftkjærs klage til Datatilsynet, som nu er blevet afvist.

Trusler på livet

Udleveringen af familien Loftkjærs personlige oplysninger, herunder CPR-numre, har ført til, at Kurt Loftkjær har modtaget trusler på livet.

I januar 2007 blev Kurt Loftkjær klar over, at hans oplysninger var blevet videregivet af en betjent, som havde samarbejdet med en tidligere kollega, der nu arbejdede som detektiv.

Sammen trak de to personlige data ud af CPR-registeret, men blev i 2005 opdaget og senere dømt.

Ved en tilfældighed havde myndighederne opdaget, at familien Loftkjærs oplysninger var blandt de oplysninger, som var hentet, og kontaktede i 2007 Kurt Loftkjærs advokat.

Selv om betjenten blev dømt for at have udleveret personlige oplysninger, indgik udleveringen af familien Loftkjærs data ikke i anklageskriftet.

Det fik Kurt Loftkjær til at klage til Datatilsynet, som står for at holde opsyn med behandlingen af persondata i Danmark.

Vil ikke behandle sagen

Men hos Datatilsynet ønsker man ikke at behandle sagen yderligere - med henvisning til, at der allerede er afgivet dom i sagen fra anklagemyndighedens side.

”… kan Datatilsynet oplyse, at det er anklagemyndigheden, der – i medfør af retsplejelovens bestemmelser herom – vurderer, hvilke forhold der skal indgå i en påtale,” fremgår det af Datatilsynets svar på klagen.

I stedet henviser Datatilsynet til anklagemyndigheden, som har ført sagen mod de to involverede.

Klager igen

Kurt Loftkjær mener ikke, at anklagemyndigheden har kunnet tage stilling til hans sag, når hverken politiet eller Datatilsynet har efterforsket, om persondataloven er blevet overholdt.

”Alene af den grund er det min klare opfattelse, at sagen ikke kan afvises, før der er sket en undersøgelse af forholdet iht. almindelige forvaltningsretlige regler,” skriver Kurt Loftkjær i en kommentar til Datatilsynets afvisning.

Kurt Loftkjær vil fortsætte sagen med en uddybende klage til Datatilsynet, da han ikke mener, at der er noget sikkerhedssystem på plads til at opdage brud på persondataloven, som han oplevede det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere