På blot få måneder har et nyt medieprojekt, der skal få flere piger til at interessere sig for tunge fag som it og naturvidenskab, fået kolossal opbakning fra virksomheder – knap 400.000 kroner er det blevet til.
Projektet 'Nærmest lykkelig i nørdland's primære målgruppe er de uddannelsessøgende pigers mødre.
For forskning viser, at de påvirker pigernes valg af uddannelse, men også fædre, lærere, studievejledere og andre voksne skal lokkes til at interessere sig mere for den tunge verden.
Fantastisk opbakning
Kvinderne bag det flermediale projekt har sat sig for at få unge pigers mødre til at sukke over, at de aldrig selv overvejede at tage en uddannelse inden for de hårde fag.
Journalist, mag.art. Annette K. Nielsen, der skriver om naturvidenskab for blandt andet Weekendavisen, er glad for opbakningen.
”Vi har fået en fantastisk opbakning, som er gået ret hurtig. I mange tilfælde udgør kvinder 60 procent af dem, der søger ind på universiteterne. Det er en stor gruppe, som industrien og samfundet går glip af,” understreger hun.
Sammen med freelancejournalist, it-blogger og tidligere journalist på Computerworld, Dorte Toft. håber hun dels at skabe debat om problemet, dels at inspirere mødre og andre voksne til at tilskynde deres døtre til at vælge de tunge fag.
”Ved at køre nogle rollemodeller på banen og være lidt engageret, sker der faktisk noget,” fortæller Annette K. Nielsen.
De to kvinder har lynstartet deres projekt med en blog, og derefter kommer en bog, der portrætterer kendte og ukendte danske kvinder, som arbejder med naturvidenskab og teknologi.
Podcasts, videoklip, quiz og meget andet er også på vej.
Påvirkning
Annette K. Nielsen og Dorte Toft vil forsøge at fortælle de unge pigers mødre, hvad deres døtre kan gå glip af. Hvilke spændende arbejdsområder der er.
Hvor mange penge de kan tjene og hvor megen respekt, de kan score alene på arbejdsområdet. Hvordan de kan ændre samfundet, eller 'bare' lette tilværelsen for den enkelte.
Og i hvor høj grad de selv kan diktere arbejdsbetingelser i forhold til andre arbejdsområder.
Foreløbig har de to privatpersoner indsamlet knap 400.000 kroner fra sponsorer som Microsoft, KMD NNIT, IBM, Traen HP og Danfoss.
Tidligere formand for IT-sikkerhedsrådet, Allan Fischer Madsen, har også bidraget til projektet.