Smart card på museum

Et smart card udviklet af Philips er med til at gøre museumsbesøg interaktive. Man kan også bringe oplevelsen med hjem til computeren bagefter.

Indhold

De tider, hvor museumsbesøg var en støvet affære, er ved at være forbi. Fremtidens museum er her allerede, og det tilbyder både interaktivitet og muligheden for at man kan genopleve sit museumsbesøg, efter man er kommet hjem.

Philips Semiconductors, en underafdeling af Philips, der blandt andet fremstiller integrerede kredsløb til smart cards, har udstyret Det Tekniske Museum i Wien med et system, der ved hjælp af et smart card med en lille indbygget radiosender kan give de besøgende en individuel multimedie-rundvisning i museet.

Som en del af udstillingen "medien.welten" tilbydes de besøgende et smart card med et underlæggende intelligent kommunikationssystem. Dermed kan de besøgende få en individuel og interaktiv måde at opleve museet på.

Det interaktive chip-kort fungerer som den besøgendes personlige nøgle til den digitale del af udstillingen. Kortet gør det muligt at hente ekstra information om showet fra cirka 30 multimedia-terminaler, der er placeret over hele udstillings-området.

Kortet har tre hovedformål: En guide, der skal hjælpe de besøgende med at finde rundt på udstillingen (den elektroniske logbog), et arkiv til at lagre digitale udstillings-data (den digitale rysæk) og et interaktivt kommunikationsmedie, hvor det er muligt at kommunikere og udveksle data med andre besøgende med et smart card, både mens man er på museet og når man kommer hjem.

Som besøgende opsætter man selv sit smart card, så det passer til ens personlige behov - et virtuelt navn, sprog og en velkomstbesked. Og man arkiverer selv de billeder, tekster, lydfiler og film, man har lyst til at gemme. Efter besøget kan man få adgang til de data, man har gemt på sit smart card, via museet website og en adgangskode.

Smart card'et er udstyret med RFID-chippen I CODE (Intelligent Code), som er udviklet af Philips Semiconductors. RFID står for Radio Frequency Identification, og chippen er i stand til at identificere sig med et elektromagnetisk radiosignal som svar på et andet radiosignal, der for eksempel udsendes fra informationsstandere.

I CODE er designet specielt til større logistiske opgaver, som for eksempel supply chain management-systemer til detailhandlen, udlån eller udlejning af bøger og video og sporing af pakker. Teknologien kan også anvendes i access control-systemer, hvor der er behov for længere skrive- og læseafstande, som for eksempel i museer og på udstillinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere