Hvordan siger man nej til 224 milliarder kroner?
Sådan her:
"Tak, men nej tak."
EI korte træk er det også, hvad Yahoos øverste chef, Jerry Yang, gjorde, da han sammen med resten af Yahoos bestyrelse gav Microsofts bud en kurv.
Og nu har han udsendt et brev til Yahoos aktionærer, hvor han forklarer, hvorfor han mener, at 224 milliarder kroner er alt for lidt.
Og måske er det heller ikke en dårlig ide set i lyset af, at Yahoo-aktien inden købstilbuddet havde været på en glidetur nedad.
Microsofts bud var hele 62 procent højere end den slutkurs, som Yahoo lukkede med på den amerikanske børs dagen inden buddet.
Vælg penge eller aktier
Ifølge Microsoft kan Yahoos aktionærer selv vælge, om de vil indfri tilbuddet per Yahoo-aktie i kontanter, eller om de i stedet vil have Microsoft-aktier.
Jerry Yang skriver i sit brev til aktionærerne, at Microsofts bud simpelthen er for lavt. Alt for lavt.
Han argumenterer med, at Yahoo står overfor at kunne høste gevinsterne af enorme vækstmuligheder på markedet.
Det globale marked for online-markedsføring forudsagt til at vokse fra 225 milliarder danske kroner i 2007 til 355 milliarder kroner i 2010, lyder det i brevet.
Og her er Yahoo og dets aktionærer i en perfekt position til at få del i den vækst.
Samtidig argumenterer Yang med, at Yahoo har gennemgået en transformation til et mere smidigt koncept, så man er i stand til bedre at gribe de muligheder, der byder sig på markedet.
Umuligt at modstå
Jerry Yang påpeger også, at Yahoo er et af de stærkeste varemærker på internettet med over 500 millioner brugere, næsten hver anden bruger på nettet på verdensplan.
Om brevet vil gøre en forskel i kampen om magten over Yahoo, har omverdenen endnu til gode at se.
Allerede nu har en del aktionærer været positive overfor en overtagelse, og analytikere har peget på, at det kan være næsten umuligt for Yahoo at modstå presset.