Artikel top billede

Netbutikker vælter ind i forbruger-gabestok

25 procent af firmaerne i Forbrugerstyrelsens Firmatjek register er netbutikker. Det er et problem, mener direktøren for FDIH.

Forbrugerstyrelsen har tilføjet 28 nye firmaer til Firmatjek, listen over firmaer, som ikke har efterlevet Forbrugerstyrelsens afgørelser. Syv af dem er firmaer, som handler med varer på nettet.

En plads på Firmatjek listen opnås, når Forbrugerstyrelsen har afgjort, at firmaet har behandlet en kunde dårligt, og firmaet efterfølgende ignorerer beslutningen.

”Der er blevet etableret 3.500 netbutikker det sidste år. Det kunne jo godt være dem, som har lidt begyndervanskeligheder, men det er jo ikke nogen undskyldning. Det er for dårligt,” siger Morten Kamper, direktør for FDIH.

Forbrugerne bør sikre sig

En af de mest hyppige forseelser på listen er, at kunderne aldrig modtager den vare, de har bestilt. Det kan have en naturlig forklaring, mener Morten Kamper:

”Jeg tror, at en del af butikkerne måske ikke har varerne på lager, og det betyder, at de skal bestille dem hjem, efter de har solgt dem. Det kan jo være en af grundene til, at leveringen kan trække ud. Nogle gange ender det måske med, at de slet ikke kan skaffe dem. Men uanset hvad, så duer det jo ikke," siger han.

Svært at få pengene retur

Har man bestilt varen og på forhånd betalt med bankoverførsel, så kan det være svært at få pengene retur, hvis varen ikke kommer frem.

”Som forbruger skal du huske at betale med kreditkort. Så opstår de her situationer ikke, hvor du taber pengene,” fortæller Morten Kamper.

Ved bankoverførsel har banken ingen muligheder for at gribe ind, mens fordelen ved kreditkort er, at du kan gå til din bank og få pengene ført tilbage, hvis varen ikke modtages.

Samtidig må firmaet ikke hæve penge betalt med kort, før varen afsendes.

”Faktisk er du som forbruger bedre beskyttet på nettet, end du er i en butik,” mener Morten Kamper.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere