Hos Samdata er man fortørnet over ikke at være inddraget tidligere i processen omkring statens it-omlægning, der berører hundredevis af medarbejdere i staten.
"Det er fint at læse det i Computerworld, men vi ville gerne have været orienteret inden," siger formand Pia Brade fra Samdata.
Hun forklarer, at Samdata sådan set er enig i idéen med at centralisere, men at processen er afgørende.
"Det er jo vigtigt at have medarbejderne med. Jeg har allerede haft nervøse medlemmer i telefonen, der vil høre os, om vi ved, hvad der skal ske," siger hun.
Mere i løn
Hun forklarer, at Samdata nu er kommet så meget med i processen, at man er på orienteringsniveau.
"Nu får vi al materialet og det er jo en god begyndelse, men vi vil mere med ind i processen," siger formanden.
Pia Brade peger på, at regeringen og Finansministeriet ser meget det private erhvervsliv som forbillede. I rapporten fra Finansministeriet blev fremhævet Carlsberg, Danske Bank, Lego og Novo Nordisk, der alle har fælles administrative servicecentre.
Men skal man undgå en medarbejderflugt og kunne tiltrække medarbejdere i fremtiden, må man også agere som privat virksomhed, hvad angår arbejdsforhold til de ansatte.
"Lønnen og fokus på kompetenceudvikling forventer vi klart følger i samme spor som det private erhvervsliv," siger Pia Brade.
Glæde hos Dansk Industri
Modsat fagforeningen er Dansk Industri meget glad.
"Jeg synes, at det er en rigtigt god idé," siger direktør Tom Togsverd fra Dansk Industri.
Dansk Industri har tidligere været orienteret om Finansministeriets planer og synes, at det er en oplagt god idé at samle statens opgaver på disse felter, forklarer han.
"Faktisk har vi selv spillet det ind som forslag i forbindelse med digitaliseringsstrategien for et år siden. Vi kaldte det shared services," siger han.
Også i andre sammenhænge har Dansk Industri peget på, at det offentlige netop skulle bruge investeringer i it og andre teknologier som middel til at løse problemerne med mangel på arbejdskraft, mener han.
Set med leverandørøjne betyder det også mere professionelle indkøb, mener Tom Togsverd.