Artikel top billede

Google introducerer gratis udgave af Google Apps

Endnu en opgave truer de it-afdelinger, der beklager sig over uautoriseret software på arbejdspladsen: En ny, gratis udgave af Google Apps er på trapperne.

Computerworld News Service: Google udgiver en ny udgave af deres applikation Google Apps, som slutbrugere kan bruge på arbejdspladsen uden involvering fra arbejdsstedernes it-afdelinger.

Dette betyder, at it-afdelinger, som beklager sig over uautoriseret software på arbejdspladsen, har endnu et problem at bekymre sig over. Især i erhverv hvor administration af sensitiv information er lagt under strenge regler, som for eksempel i sundhedsvæsenet og finanssektoren.

Den nye, gratis udgivelse, kaldet Google Apps Team Edition, forventes at være tilgængelig her sidst på ugen.

"Udgivelsen er sigtet imod medarbejdere, som er interesserede i at bruge Google Apps, men hvis arbejdsplads ikke har meldt sig til," siger Rajen Sheth, Google Apps' produktchef.

Google Apps Team Edition indbefatter alle de services og applikationer, som den almindelige Google Apps udgave indeholder. Undtaget Gmail, der kræver, at virksomhedens it-afdeling omdirigerer medarbejdernes e-mails til Gmail.

Samarbejde

Indtil videre har mere end 500.000 organisationer tilmeldt sig Google Apps. De tidligere versioner, Standard, Education, Partner og Premier, har alle krævet, at virksomhedernes it-afdelinger implementerede udgaverne, fordi de linkede til organisationernes internet domæne.

"Det ændrer sig med Team Edition, som lader medarbejdere skabe

Data udenfor firewall

arbejdsgrupper, så længe de har en gyldig e-mail adresse hos deres arbejdsgiver.

Google Apps har per definition været it-afdelingernes projekt. Nu lader vi folk bruge det udenom it-afdelingerne.

Når man har registreret sig med Team Edition, kan man se, hvem i organisationen der også er registreret og invitere dem, der ikke har tilmeldt sig endnu," forklarer Rajen Seth.

"Det er en hurtig måde at få arbejdsgrupper til at samarbejde."

Opgradering giver styring

Ifølge Rajen Seth burde it-afdelinger ikke være vrede over den nye Team Edition. I modsætning til andre former for software, som medarbejdere bruger uden godkendelse, kan man til Team Edition få en opgradering, der gør applikationen mulig at håndtere for it-afdelingerne.

"It-afdelingerne kan altid tilmelde organisationen til Standard Edition, hvis de vil have kontrol over applikationen," siger han.

Team Edition kan også opgraderes til andre udgaver som for eksempel Education, der er gratis, og Premier som koster cirka 250 kroner per bruger om året.

Selv om Gmail endnu ikke er en del af Team Edition, udforsker Google muligheden for at implementere mail klienten, forklarer Seth.

Udenfor firewallen

Som en web-hosted software repræsenterer Google Apps i høj grad mange af it-sikkerhedsafdelingernes bekymringer, især fordi applikationerne og al data bliver gemt i Googles datacenter udenfor virksomhedernes firewall.

Google Apps Team Edition er imidlertid langt fra enestående iblandt hosted software, som medarbejdere bruger uden it-afdelingens godkendelse, forklarer Erica Driver, analytiker fra Forrester Research.

"It-afdelingernes reaktion på Team Edition vil afhænge meget af virksomhedens kultur, som spænder fra totalt forbud mod alt udefrakommende it, til større tolerance overfor web 2.0 teknologi, der sniger sig ind på arbejdspladsen fra forbrugerverdenen," siger Erica Driver.

[i]Oversat af Jimmie Gustafsson[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere